Kampioenswedstrijd Waskemeer C1- Kollum C2 · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Kampioenswedstrijd Waskemeer C1- Kollum C2

zondag 22 mei 2016

Zaterdag 21 mei stond er staat een zeer belangrijke wedstrijd voor de jongens van de C2 op het programma. Bij winst of gelijkspel zijn ze niet meer in te halen en slepen ze het kampioenschap binnen. De jongens weten wat ze te doen staat. Met strakke koppies komen ze uit de kleedkamer het veld op. De trainers en leider zullen goeie instructies meegegeven hebben voor de wedstrijd.Om even over tien uur wordt de wedstrijd afgetrapt.

Het spel golft op en neer en Kollum C2 kan nog niet echt een stempel op de wedstrijd drukken. Na 10 minuten valt Patrick geblesseerd uit. Een aderlating voor het team maar met een nieuwe speler in het veld en de nodige aanpassing van de leider gaat het spel verder. Kollum C2 gooit er een schepje boven op en na een goeie aanval haalt Sander uit met een verwoestende knal: 0-1.Het wedstrijdbeeld blijft wat nerveus, de zenuwen zijn nog niet helemaal weg. Waskemeer creëert ook kansen maar maakt ze niet af. De solide achterhoede van Kollum houdt stand. Na een corner van Waskemeer komt Kollum er uit via de counter en Sander scoort zijn tweede doelpunt 0-2 na ongeveer 20 minuten spelen.

Nu drukken de jongens door en in de 25ste minuut scoort Pieter-Jelle met een geweldig afstandsschot. Gelijk na het fluitsignaal geeft Kollum druk op de bal. Maar Waskemeer wil ook scoren en begint voortvarend aan de tweede helft. Ze krijgen kleine kansjes maar het lukt ze niet te scoren. Er wordt volop gecombineerd de jongens vinden elkaar bijna blindelings in het veld. Een mooi gezicht! Er wordt een overtreding gemaakt door Waskemeer op de rand van de 16. Sander neemt de vrije trap, die verdwijnt in de kruising 0-4. Nu zal het toch niet meer misgaan? In de slotminuten krijgt Waskemeer nog een penalty mee die keurig wordt benut. De scheidsrechter fluit af. Een terechte eindstand 1-4 en een terechte kampioen. De meegereisde supporters trakteren de jongens op een geweldig applaus.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00