Kansloze nederlaag voor VV Zwaagwesteinde bij Zuidhorn · Foto('s): Erik Visser
  Erik Visser

Kansloze nederlaag voor VV Zwaagwesteinde bij Zuidhorn

zondag 04 oktober 2015

VV Zwaagwesteinde heeft afgelopen zaterdag een kansloze nederlaag geleden tegen Zuidhorn. De wedstrijd was binnen twintig minuten gespeeld en op de 4-0 zege van de thuisploeg viel dan ook niks af te dingen.

Vorige week behaalde de equipe van trainer Van Klaarbergen vooral op basis van  strijdlust de eerste driepunter van dit seizoen, maar wat de gasten afgelopen zaterdag op de mat legden was maar slappe hap. De thuisploeg oogde na hun zwakke prestatie van vorige week wel gretig en tel daar bij op dat men in de voorste linie een surplus aan kwaliteit heeft en dan krijg je dus een eenzijdige pot voetbal.

Reeds in de vijfde minuut kwamen de gastheren al op voorsprong toen de Westereender verdediging, met rouwbanden spelend vanwege het overlijden van oud speler en trainer Jan de Hoop, niet ingreep bij een verre crossbal, waarna Jan Peter Steenbergen de bal bij de tweede paal op fraaie wijze achter doelman Johan Jan Kleefstra deponeerde. Even later redde Kleefstra met enige moeite op een schot van Jaap Jacobs, maar na 12 minuten spelen zag de doelman er niet al te best uit.

De vrije trap van Laurens Bloem ging immers langs de muur in de hoek waar de doelman stond, maar toch ging de bal binnen: 2-0Waar de thuisploeg na hartenlust combineerde, volgden er bij de gasten vooral verwijten richting elkaar en men kwam in het eerste bedrijf dan ook niet 1 keer in de buurt van doelman Marcel Groothof.

Na rust herstelde Zwaagwesteinde zich enigszins en had het veel balbezit, al liet Zuidhorn dit ook wel toe. Tot kansen kwamen de gasten niet, het bleef bij wat speldenprikjes, welke Groothof nooit konden verontrusten. Aan de andere produceerde Zuidhorn met minimale inspanning wel een aantal fraaie mogelijkheden. Jaap Jacobs en Jos Schultinga moesten 1 tegen 1 echter hun meerdere erkennen in doelman Kleefstra, die zich echter na 68 minuten gewonnen moest geven op een inzet van Jan Peter Steenbergen: 4-0.

In de slotfase keerde de doelman nog een strafschop van Laurens Bloem, waarna de prima leidende arbiter Tjalma er na negentig minuten een einde aan maakte. Volgende wacht een belangrijk duel tegen hekkensluiter CVVO. Aanvang op sportpark De Wieken is 14:30 uur en dat er dan uit een ander vaatje getapt moet gaan worden behoeft verder geen uitleg.

© Verslag: Ronald van Gennep