Klaas Theo Smit kampioen van Friesland

Dinsdag 10-10-2017
TERNAARD - Maandag 2 oktober zijn tijdens de Noordelijke Slagers Manifestatie in Zwolle, de slagers vak wedstrijden gehouden. Klaas Theo Smit van Slager Smit heeft in deze wedstrijd een bijzondere prestatie neergezet, met producten uit zijn eigen ambachtelijke slagerij is hij kampioen van Friesland geworden. De NSM vak wedstrijden gelden als een van de meest prestigieuze van Nederland.

Ambachtelijke slager

Om mee te dingen voor het kampioenschap moest je minimaal meedoen in 6 rubrieken. Mee gedaan werd er met Bourgondische grillworst in de rubriek Grillworst, Runderrookvlees werd als inzending bij verduurzaamde vleeswaren goed ontvangen, Binnen de rubriek Droge worst kwam Slagerij Smit uit met natuurlijk; Friese droge worst. Binnen de soepen rubriek werd Ossenstaartsoep aangeboden. En als snackproduct gebraden mini Kiprollade. Alle ingezonden producten werden beoordeeld met goud en ster (100 punten)

Kampioen van Friesland

De grootste smaaksensatie werd gehaald in de rubriek gebraden vleeswaren. Hier werd met de Runderrollade eveneens goud gehaald met ster (100punten). Maar omdat binnen de andere rubrieken ook 100 punten werd behaald mocht Klaas Theo Smit een ronde verder. In de tweede ronde werd de Runderrollade bekroond met Fries kampioen. ‘Kampioen van Friesland met de Runderrollade is een mooie opsteker voor ons bedrijf’, aldus Klaas Theo Smit.

Trots op kwaliteit

Klaas Theo Smit en natuurlijk de medewerkers zijn zeer trots op het geleverde resultaat. ‘Je wordt uit ongeveer 600 producten gekozen tot Kampioen’ Dit doet je toch wel wat. Het kampioenschap is goed getimed ‘Het najaar en vooral de winterperiode richting de kerst is een echte rollade tijd’ aldus Klaas Theo Smit. De rollade wordt in die tijd veel weggeven als kerst of eindejaargeschenk aan relaties of personeel. ‘Wij hopen die smaaksensatie over te kunnen brengen naar bedrijven en organisatie’, volgens de derde generatie Smit met een brede lach op zijn gezicht. Runderrollade is overigens altijd al een goed lopend product, dit vanwege zijn smaak en kwaliteit van het vlees.

Smaak is een beleving

Mede door de eigen productie van vleesspecialiteiten, vleeswaren, worstsoorten en maaltijden onderscheidt Slager Smit zich. Er wordt nog gebruik gemaakt van traditionele recepten en kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen, dat maakt deze producten niet alleen lekker, maar ook van zeer hoge kwaliteit. Met het behaalde kampioenschap op deze nationale vak wedstijd heeft Slager Smit zich zeker bewezen.

terug naar overzicht
Klaas Theo Smit kampioen van FrieslandKlaas Theo Smit kampioen van FrieslandMeer foto's en info: www.rtvnof.nl
© Foto's: Bote Sape Schoorstra


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie