VV Kollum haalt krappe zege op Rijperkerk · Foto('s): Roel Bergsma
  Roel Bergsma

VV Kollum haalt krappe zege op Rijperkerk

zondag 15 oktober 2017

VV Kollum trad in de intussen bekende opstelling aan tegen Rijperkerk, dat slechts één punt minder had. Dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren bleek in deze wedstrijd al gauw. Op een goed bespeelbaar, maar wat zacht, veld had Rijperkerk in de eerste 20 minuten de overhand.

Het stak veel energie in de wedstrijd, waardoor Kollum weinig tijd kreeg om een rustig, opbouwend spel te spelen. Het leverde veel lange ballen en foute passes op, maar alle energie van Rijperkerk leverde niet of nauwelijks kansen op. Kollum temde de energie van Rijperkerk langzamerhand, zonder dat dit tot echte kansen leidde. De rust, in een zeer onderhoudende wedstrijd, werd dan ook bereikt met een 0-0 stand.

Na de rust was Kollum de bovenliggende partij. Het speelde verzorgder en het kreeg kansen. Haast niet te missen kansen werden naast of over geschoten, voorzetten kwamen niet goed aan en ook alleen voor de keeper verschijnen, leverde deze middag geen doelpunt op. Toch scoorde Kollum uit een aanval over rechts, de harde strakke voorzet van de net ingevallen Alex van der Veen werd door Marinus Hoekstra hard in het doel geschoten: 1-0.

Even later gevolgd door een doelpunt van Joop Pijnacker, die de door de keeper losgelaten bal intikte. De scheidsrechter zag er als enige buitenspel in, waardoor het doelpunt niet telde. Rijperkerk stelde daar enige speldenprikken tegen over, echt gevaarlijk werden ze niet, maar een ploeg die speelt op inzet, is pas bij het laatste fluitsignaal verslagen en dat bleek ook deze middag. De spanning zat er tot het einde van de wedstrijd in. Zonder groots te spelen toch een verdiende overwinning.

Kollum  tegen Rijperkerk, Dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren bleek in deze wedstrijd al gauw. Op een goed bespeelbaar, maar wat zacht, veld had Rijperkerk in de eerste 20 minuten de overhand. Het stak veel energie in de wedstrijd, waardoor Kollum weinig tijd kreeg om een rustig, opbouwend spel te spelen. Kollum temde de energie van Rijperkerk langzamerhand, zonder dat dit tot echte kansen leidde. Toch scoorde Kollum uit een aanval over rechts, de harde strakke voorzet van de net ingevallen Alex van der Veen werd door Marinus Hoekstra hard in het doel geschoten: 1-0.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00