VV Kollum doet zichzelf te kort · Foto('s): Bauke Tom Schat
  Bauke Tom Schat

VV Kollum doet zichzelf te kort

zaterdag 01 oktober 2016

Op het kunstgrasveld, waar de supporters van beide ploeg het lieten afweten was Kollum voor rust zeker niet de mindere. Door zelf echter vaak te lang wachtte met afdrukken, was ook nu de tegenstander die wel raad wist met hun eerste kans. Na de thee werd de Kollumer ploeg afgetroefd, verdedigend werden teveel fouten gemaakt. Na 4-0 kon Benjamin Zondervan, die een positieve uitzondering was en bij vlagen goed speelde eerst Efrain Wagenaar bedienen en vervolgens zelf te scoren.

Vanaf de aftrap was het in eerste instantie zoeken op het kunstgras voor Kollum, in het eerste kwart leverde dit een aantal corners op welke voor de lange keeper van Minnertsga Jorn Helder geen problemen was. Aan de andere kant was het Herre de Vries die met een geplaatst schot probeerde Andries Dijkstra te verschalken, aar zijn schot ging net naast. Daar waar men misschien eerder zat te wachten op de openingsgoal van Kollum, viel deze halverwege aan de andere kant.

Een voorzet vanaf links viel achter het centrale duo Wiebe Postma en Henco Jan Bijlsma in, het uitkomen van Dijkstra bracht alle drie in twijfel wat te doen en was het Jens de Boer die dankbaar hiervan gebruik maakte. De ook vandaag weer hard werkende Randy van Malsen was niet altijd gelukkig met zijn acties. Dat Kollum zeker niet de mindere was, was terug te zien in de vele corners die men in het eerste bedrijf kreeg, echter problemen voor de verdediging van Minnertsga leverde dit niet op.

Net voor rust mocht Benjamin Zondervan opnieuw aanleggen voor een corner, maar in plaats dat dit gevaar opleverde voor de goal van de thuisploeg moest Andries Dijkstra uit de sterke tegenaanval redding brengen om de score niet te doen laten oplopen. Het slotakkoord kwam van de voet van Ruben Merkus, die van een kleine dertig meter de bal snoeihard op de staanderd liet belanden.

Na de thee, waarin Jaring Kloetstra Henco Jan Bijlsma  had vervangen door Denny Nicolai begon Kollum redelijk aan het tweede bedrijf. Opnieuw mocht nu Ruben Merkus aanleggen voor een corner, zijn voorzet werd simpel weggewerkt en met opnieuw scherpe counter werd de verdediging uitgespeeld en scoorde Enno Kingma de 2-0. De wedstrijd leek hiermee gespeeld, De thuisploeg geloofde het wel en Kollum was niet bij machte om het tij nog te doen keren. In de laatste vijf minuten kreeg het weinig opgekomen publiek nog een viertal treffers te zien.

Eerst was het Gerlof Glazema die tussen de benen van Dijkstra de 3-0 scoorde en vervolgens met een afstandsschot van invaller Ronald van der Veen werd het 4-0. In de laatste minuten van de wedstrijd kom Kollum via Benjamin Zondervan, die eindelijk eens werd vrij gespeeld voor keeper Helder de bal panklaar lag voor Efraim Wagenaar die zijn eerste doelpunt voor Kollum scoorde. Nog geen minuut later was het Zondervan die zijn goede wedstrijd beloonde met een prima goal en zo de eindstand bepaalde. Eindstand 4-2

© Verslag: André van der Meulen

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00