VV Kollum houdt de punten thuis tegen VV Dokkum · Foto('s): Roel Bergsma
  Roel Bergsma

VV Kollum houdt de punten thuis tegen VV Dokkum

woensdag 25 april 2018

In een wedstrijd waarin beide ploegen wel de intentie hadden om het publiek op een goede wedstrijd te trakteren was het veldspel deze avond niet goed. VV Kollum wist uiteindelijk de verdiende overwinning thuis te houden, voor VV Dokkum zal het nog een hele strijd worden om nacompetitie te ontlopen door deze nederlaag.

Met de jonge Johan Schat naast Ruben Merkus op het middenveld startte Kollum voortvarend en creëerde binnen tien minuten de eerste twee mogelijkheden. Op het natte veld probeerde Johan Schat het vanaf een kleine twintig meter met een droog schot om keeper Timo de Vries in de problemen te brengen, echter zijn schuiver kon hij pareren. Op een voorzet van Gerard van Zonneveld ging Randy van Malse het duel aan met de keeper, maar kon zijn hoofd niet tegen de bal krijgen. De inzet van beide ploegen was er wel, maar de nauwkeurigheid ontbrak bij zowel de Kollumers als de Dokkumers om het talrijke publiek een goede wedstrijd voor te schotelen. Na een klein kwartier was het eerste gevaar voor de gasten van de voet van Martijn Jongeling, die ook het natte veld benutte voor een afstandsschot.

Auke Hoekstra had geen probleem om zijn schot te keren. Het veldspel bleef matig en beide ploegen grossierden in veelvuldig balverlies, waardoor beide sluitposten weinig te doen kregen. Na een onschuldige botsing moest Johan Schat zich halverwege de eerste helft laten vervangen door Arne Jan de Boer. Net rond het half uur was er een opleving bij de gasten en kregen binnen enkele minuten een vijftal corners te nemen, maar ook nu was het niet verontrustend voor de Kollumer verdediging. Met een geplaatste vrije trap van Jesper Spijkstra wist de Dokkumer goalie de bal net uit de kruising te tikken en zo de score in evenwicht te houden. Op een prima geplaatste kopbal van Henco Bijlsma kon de bal nog net voor de doellijn worden gekeerd door Joeke Vellema. In de slotfase bezorgde Wiebe Postma zijn eigen goalie problemen, zijn niet bedoelde inzet kon Hoekstra nog net voor de lijn keren.

Na rust leek de wedstrijd te worden opengebroken door de thuisploeg, het eerste gevaar was opnieuw via Henco Bijlsma die zijn kopbal via de paal weer terug zag komen het veld in. Daar waar Gerard van Zonneveld normaliter geen problemen mee had als hij alleen voor de keeper kwam, wist hij nu de bal nadat hij de Vries had gepasseerd niet in het lege doel te krijgen. Zijn inzet verdween over de goal, zodat het scorebord nog steeds 0-0 liet zien. Bij deze actie blesseerde de Vries zich en moest na een kleine behandeling op het veld zich laten vervangen. Net als in het eerste bedrijf wilden beide ploegen wel, maar bleven kansen spaarzaam. Net rond het eerste kwart was verstreken opende Kollum de score door een prima uitgespeelde counter, de bal werd over diverse schijven door Gerard van Zonneveld afgerond. Deze treffer had de wedstrijd eigenlijks nodig, de gasten moesten nu nog meer ruimte weggeven.

In de strijd om nacompetitie te ontlopen wilde de ploeg van Gerrie de Boer zeker minimaal een puntje meenemen. Met opnieuw een schot van ruime afstand liet Martijn Jongeling de bal via de lat boven het hoofd van Hoekstra het veld weer in stuiten. Dennis de Bruin kreeg nog een goede mogelijkheid om de stand gelijk te zetten, maar wist hij de missers achterin bij Kollum niet af te straffen. In de slotfase besliste Kollum uiteindelijk de wedstrijd via de altijd actieve Randy van Malsen, bij zijn eerste doelpunt schoot hij de bal beheerst in het dak van het doel. Op aangeven van invaller Marinus Hoekstra bepaalde hij de eindstand met een intikker op 3-0.

(C) Verslag: André vd Meulen

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00