Kollum opnieuw onderuit tegen Zwaluwen · Foto('s): Maria Dekker
  Maria Dekker

Kollum opnieuw onderuit tegen Zwaluwen

maandag 21 april 2014

Voor de derde maal dit seizoen wist Kollum niet te winnen van Zwaluwen. In een wedstrijd die voor de Kollumers nergens meer om ging en voor de thuisploeg nog volop kansen hebben voor deelname aan de nakompetitie wisten de Zwaluwen foutjes in de verdediging van Kollum resoluut af te straffen. Na de thee was er voor het talrijke publiek op het veld niets meer te genieten, velen hadden dan ook meer oog voor de zon.

Op een winderig sportpark startte de thuisploeg  sterk en zette de verdediging van Kollum onder druk. Wierd Kuipers moest deze middag noodgedwongen dor blessures wel enkele vaste waarden missen en zo stond Sander Gietema van de A junioren in het centrum van de verdediging samen met Wiebe Postma. Binnen vijf minuten spelen moest Johan Vonk al tweemaal handelend optreden. Eerst was hij attent op een inzet van Gillian Dijkstra  en vervolgens was hij winnaar in een één op één situatie met Sjorick Bootsma die alleen voor Vonk de bal keurig van zich af zag pakken door de keeper. De  Kollumers kwamen iets beter in het spel en kregen aan de andere kant ook hun mogelijkheden. Op links was het Imam Merzedeh die een goede voorzet afleverde op Joop Pynacker, echter zijn schot verdween ver de goal van Simon Skarey.  Net voor het kwart kreeg Pynacker zijn tweede goede kans maar ook nu verdween zijn schot over de goal.

Met een prima steekpass op Romke Bos kreeg de ploeg van Kuipers de beste mogelijkheid om de score te openen, echter zijn stiftbal miste net de goal. Aan de andere kant moest Vonk nogmaals handelend optrede toen Anne Kromhout alleen voor hem verscheen, maar ook nu was Vonk de winnaar. Geheel onverwacht opende de thuisploeg de score na een kleine twintig minuten spelen een voorzet van de flanken belande voor de voeten van Bob Lenglet die met een verrassend schot Vonk passeerde. Nog geen vijf minuten later leek de wedstrijd gespeeld te zijn toen vanaf links Jaring Wouterlood van Doesburg vrij voor Johan Vonk de bal met een stift voor de tweede keer het nakijken gaf.

De Kollumers vochten zich echter terug in de wedstrijd en de verdiende tegentreffer kwam er nog voor de rust. De spits die al 27 maal doeltreffend was geweest deze kompetitie, was resoluut met de linker, zo bezorgde Joop Pynacker zijn ploeg nog weer hoop op een goede uitslag.  De eerste helft die qua veldspel voor het publiek nog wel redelijk was om te zien kreeg voor het thuispubliek nog een passend slot. In de slotfase scoorde Anne Kromhout op aangeven van Gilian Dijkstra de 3-1.

Op papier

Wat er in de rust vervolgens in de beide kleedkamers is gebeurd zal voor het publiek een raadsel blijven. Het veldspel was het eerste kwart aan beide kanten niet om aan te zien, veel balverlies leverde voor beide doelen geen gevaar op. Met een halve omhaal probeerde Robbert Lietmeijer het nog, aan de andere kant verdwenen de schoten die nog richting Vonk kwamen vaak naast of over de goal. Met enkele wissels trachten beide trainers nog om de wedstrijd nieuw leven in te blazen, echter hadden de 22 voetballers binnen de lijnen hier weinig aan. Passes over enkele meters verdwenen aan beide kanten bij de tegenstander. Al voor het laatste fluitsignaal verdwenen dan ook vele supporters hetzij van Zwaluwen richting de kantine en de Kollumers richting hun auto om huiswaarts te keren. Voor de trouwe Kollumer aanhang is het te hopen dat het seizoen nu de ploeg veilig is niet als een nachtkaars uitgaat. Met nog een wedstrijd tegen SVM Marknesse thuis en tot slot uit naar Rijperkerk kan de ploeg toch nog proberen om een goed seizoen passend af te sluiten.

© Verslag: Andre v/d Meulen

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00