VV Kollum verslaat Minnertsga met duidelijke cijfers · Foto('s): Sake Beerstra

VV Kollum verslaat Minnertsga met duidelijke cijfers

zondag 26 maart 2017

VV Kollum startte deze middag met een opstelling waarin Gerard van Zonneveld voor het eerst sinds maanden weer een basisplaats had.Daarmee verwachtte het publiek een aanvallende strategie, maar de middag zou laten zien, dat een gedegen defensie en een dominant middenveld van groot belang zijn om punten te pakken. In de eerste minuten van de wedstrijd kregen beide clubs kansjes.

Voor Kollum strandde een aardig opgezette aanval in een onbegrepen pass en Minnertsga was bij een uitval gevaarlijk met een schot in het zijnet. Na 10 minuten onderbrak de uitstekend spelende Ruben Merkus een aanvalsopzet van Minnertsga en leverde vanaf de zijlijn een prima voorzet af, die door Randy van Malsen werd ingeschoten: 1-0. Hierna was Kollum de sterkere partij, vooral ook doordat het middenveld met Wiebe Postma als aanjager het heft in handen nam.Het leidde tot mooie acties, stevige ingrepen en subtiele passjes, maar de spitsen van Kollum konden er op dat moment nog niet mee uit de voeten. Minnertsga gokte op uitvallen en kreeg daarmee een enorme kans na een voorzet bij de tweede paal. De van dichtbij ingekopte bal werd  uitstekend met de voet gered door Andries Dijkstra. De volgende aanval van Minnertsga leverde een doelpunt op, maar deze werd op aangeven van de assistent-scheidsrechter afgekeurd wegens buitenspel.

In de 20e minuut ontstond er een kort opstootje, waarbij de overigens goed leidende scheidsrechter Tyler uit Assen ingreep met twee gele kaarten, waar een rode kaart voor Denny Nicolai ook mogelijk was geweest.Kollum bleef de bovenliggende partij en kreeg mogelijkheden: Randy van Malsen schoot na een mooie pass van Benjamin Zondervan over, een harde vrije trap van Arne de Boer kon de keeper van Minnertsga, Jorn Helder,  ternauwernood pakken, een hoge voorzet in een druk strafschopgebied wordt door de keeper vakkundig onschadelijk gemaakt. In de 31e minuut wordt Gerard van Zonneveld aangetikt, maar zijn val was te mooi om voor te fluiten, slechts enkele  momenten later werd hij volledig aan de kant geduwd in het strafschopgebied. Wiebe Postma schoot de toegekende penalty feilloos in: 2-0. Minnertsga kreeg hierna enkele kansen. Een vrije schop verdween nog hoog over het doel, maar een in één keer op de schoen genomen bal ging niet ver naast. Kollum probeerde voor de rust nog een doelpunt te forceren, maar er waren vaak te veel acties nodig om iemand vrij te kunnen spelen.

Het begin van de tweede helft was de wedstrijd een tijdlang meer in evenwicht, Minnertsga zocht de aanval om aansluiting te vinden, maar stuitten voortdurend op de goed spelende verdediging van Kollum. De fysieke inzet leverde Minnertsga geen doelpunten op, maar uiteindelijk nog wel 3 gele kaarten. Het duurde nog tot de 72e minuut voordat er opnieuw werd gescoord. Gerard van Zonneveld leverde een goede pass op Randy van Malsen, die beheerst scoorde: 3-0, waarmee de wedstrijd wel was gespeeld.Benjamin Zondervan liet nog enkele malen zien hoe je tegenstanders op snelheid kunt passeren, maar het leverde geen doelpunten op. De ingevallen Efraïm Wagenaar scoorde na een vlotte combinatie net buiten het strafschopgebied nog 4-0.Een dik verdiende zege, die perspectief biedt voor het meedoen om de bovenste plaatsen in de laatste periode.

© Verslag: Hans Wietsma

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00