VV Kollum wint gemakkelijk van Minnertsga · Foto('s):

VV Kollum wint gemakkelijk van Minnertsga

maandag 14 mei 2018

Na het behaalde periodekampioenschap is het nu zaak voor VV Kollum om als tweede in de competitie te eindigen, omdat er dan in ieder geval één thuiswedstrijd in de nacompetitie kan worden gespeeld.

Bij Kollum ontbrak Wiebe Postma vanwege een blessure, Sander Gietema kwam hierdoor met Henco Bijlsma in het centrum van de verdediging te staan en op links startte Denny Nicolai. Benjamin Zondervan stond ook weer in de basis. Minnertsga kende nogal wat problemen met de bezetting, met spelers uit het tweede elftal en een junior kon de selectie compleet worden gemaakt.

Vanaf de aftrap was duidelijk, dat er maar één ploeg was die deze middag nog belangen had. Kollum trok ten aanval, maar de vele goed opgezette aanvallen eindigden alle niet in het doel. Te snel geschoten, elkaar in de weg lopen, schoten over en naast, op paal en lat en niet in de laatste plaats de opnieuw uitstekende keeper Jorn Helder, zorgden er voor dat het publiek wel een vermakelijke 1e helft zag, maar geen doelpunten.

Minnertsga stelde daar weinig tegenover. Pas in de 40e minuut kreeg het de eerste kans en dat waren geen kleintjes. Keeper Auke Hoekstra redde uitstekend en ook de opnieuw ingeschoten bal wist hij tot corner te verwerken. De voortreffelijk leidende scheidsrechter Oostwoud uit Balkbrug stuurde de teams naar de kleedkamers met een 0-0 ruststand.

De tweede helft gaf eenzelfde beeld. De achterhoede en de middenvelders strooiden met passjes en goede lange ballen, maar het lukte de voorhoede niet om keeper Helder te passeren. In de 56e minuut werd het overwicht eindelijk uitgedrukt in een doelpunt. Uit een corner kwam de bal bij de deze middag zeer actieve Joop Pijnacker, zijn voorzet werd door Marinus Hoekstra bekwaam ingetikt: 1-0.

De ban leek gebroken. Jesper Spijkstra kwam in het veld voor Henco Bijlsma. Het eerste balcontact van Jesper was een strakke bal over grote afstand op Gerard van Zonneveld, die de bal bekwaam aannam, de keeper omspeelde en scoorde: 2-0. In de 60e minuut loste Marinus Hoekstra een schot op doel, dat keeper Helder niet goed onder controle kreeg. Gerard van Zonneveld was er als de kippen bij en scoorde 3-0. Kollum combineerde er op los en Minnertsga voelde de krachten uit het elftal vloeien.

In de 72e minuut werd de licht aangeslagen Ruben Merkus, die tot zijn uitvallen weer eens had aangetoond hoe goed hij zich ontwikkelt als dé man op het middenveld, vervangen voor Arne Jan de Boer. De opnieuw goed spelende Johan Schat werd hierdoor de man centrale middenvelder. Het overwicht van Kollum bleef, maar Minnertsga kreeg toch nog enkele goede kansen. Keeper Hoekstra moest opnieuw een aantal keren handelend optreden bij gevaarlijke schoten op doel. De stand veranderde niet meer en Kollum won deze eenzijdige wedstrijd dik verdiend met 3-0.

Met nog twee wedstrijden te spelen en 5 punten voorsprong op nummer 3 van de ranglijst, lijkt de tweede plaats zeker gesteld en kan het team zich opmaken voor het 1e duel in de nacompetitie op 2 juni a.s.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00