Kollum wint Pompster Boys toernooi 2017 · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Kollum wint Pompster Boys toernooi 2017

zondag 09 juli 2017

Onder prachtige weersomstandigheden vond zaterdag 8 juli het Pompster Boys toernooi in Kollumerpomp plaats.

In de openingswedstrijd van het toernooi was Kollum met 1-0 te sterk voor  Oudwoude. De tweede wedstrijd ging tussen de Pompster Boys en Burum. Na een 0-0 ruststand, was het Niels van der Veen, Jelmer van der Heide en Ruben Plantinga die voor de Pompster Boys het net wisten te vinden. Ook Burum scoorde 1 maal, wat een 3-1 eindstand opleverde. Nadat de wedstijd Engwierum – Oudwoude en  Kollum – Burum in 1-1 waren geëindigd speelden De Pompster Boys hun tweede wedstrijd tegen Engwierum. Het waren Marinus Hoekstra en Folkert Vegter die de Pompster Boys op een 2-0 voorsprong hadden gezet, maar Engwierum scoorde vervolgens snel de aansluitingstreffer. In een spannende slotfase maakte Engwierum in de laatste tel van de wedstrijd de gelijkmaker. Eindstand 2-2.

Burum raakte steeds meer op stoom. In hun derde wedstrijd waren ze met 2-0 te sterk voor Oudwoude. In de 3de wedstijd van de Pompster Boys bleek Kollum een maatje te groot. Nadat Kollum met een 1-0 voorsprong de rust in ging, vergroten ze de score in de 2de helft. Na een stand van 4-0 in het voordeel van Kollum viel het mooiste doelpunt van het toernooi. Het was Jelmer van der Heide die met een prachtige omhaal de stand op 1-4 bracht. Ook in de wedstrijd die hier op volgde vielen de doelpunten als rijpe appels van de boom.

Het was Burum die met 5-1 wist te winnen van Engwierum. De laatste tegenstander van de Pompster Boys was Oudwoude. Nadat Wibo van Wieren de Pompster Boys op  voorsprong had geschoten, kwam Oudwoude in de tweede helft weer langszij. Hierdoor werden de punten gedeeld, eindstand 1-1. In de laatste wedstrijd van het toernooi nam Kollum het op tegen Engwierum. Ook deze laatste wedstrijd wist Kollum te winnen. Eindstand 3-0. Hierdoor werden zij de winnaar van het Pompster Boys toernooi.

Na de prijsuitreiking werden de oud bestuursleden Sietse Jan Pilat, Auke Walda, Theo Zuidersma en Wieger Kuiken bedankt voor hun jarenlange inzet om elk jaar weer het Pompster Boys toernooi te organiseren. Daarom kregen zij uit handen van de nieuwe bestuursleden Frans Bos, Folkert Vegter en Merwin Kingma een presentje.

Al met al een zeer geslaagd toernooi, met een grote publieke belangstelling. Verder willen we alle sponsoren en vrijwilligers bedanken die dit toernooi mede mogelijk hebben gemaakt. Tot volgend jaar, dan hopen we dit toernooi weer te kunnen realiseren.