Koploper ASV Dronten maatje te groot voor SC Veenwouden · Foto('s): Mient de Vries
  Mient de Vries

Koploper ASV Dronten maatje te groot voor SC Veenwouden

zondag 11 oktober 2015

SC Veenwouden kon zaterdagmiddag tegen koploper Dronten niet voor een verrassing zorgen. De matig spelende thuisclub speelde veel te slordig om het de koploper lastig te kunnen maken. De doelpunten werden veel te gemakkelijk weg gegeven waardoor SCV tegen een enorme zeperd aanliep, na een 0-2 ruststand werd het uiteindelijk 1-6.

Al na vier minuten was het raak toen de SCV defensie in de counter werd geklopt door de razend snelle Miquel Welles die iedereen er uit liep maar vervolgens verzuimde af te drukken. Doelman Coenraad van der Mark werd verrast en miste waardoor het rollertje toch doel trof. Na tien minuten was het al 0-2 toen Jodi de Boer totaal ongedekt een voorzet van Leon Snijders kon inkoppen.

De thuisclub probeerde daarna iets terug te doen maar Rinse Procee schoot naast, een schot van Albertjan van Zwol kon nog net worden geblokt en een kopbal van diezelfde van Zwol belandde op de lat. De gasten waren nog dicht bij de 0-3 maar een poging van Leon Snijders kon nog net tot corner verwerkt worden en Klaas van der Veen haalde een schot van Miquel Welles van de lijn.

Mocht SCV gedacht hebben dat het nog kon strijden voor een goed resultaat dan kon deze gedachte na twee minuten al de prullenbak in want toen kreeg Dennis van Vuuren alle tijd en ruimte om vanaf de rand van de zestien verwoestend uit te halen: 0-3. De thuisclub deed in de negenenvijftigste minuut iets terug toen Wytze Veenstra fraai raak kopte uit een voorzet van Rinse Procee maar een minuut later was het alweer 1-4 toen Jodi de Boer succes had met een fraai afstandsschot.

De thuisclub bleef strijden voor een beter resultaat maar doelman Jovan Tromp redde prima op een schot van Rinse Procee terwijl Albertjan van Zwol pech had dat zijn schitterende knal via de vingertoppen van de keeper en de paal weer uit het doel verdween. Achterin nam de thuisclub veel risico en dat werd in de laatste vijf minuten nog tweemaal afgestraft door Jeroen van der Meer die daarmee de eindstand op 1-6 bepaalde.

Tot man van de wedstrijd werd door het publiek gekozen Albertjan van Zwol. De wedstrijdsponsoren waren deze middag Fysio Bakker, Anytime en Jilderda’s Bloemenboetiek uit Damwoude.

© Verslag: Anne Machiela

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00