Koploper FC Leo in de tweede helft langs Friese Boys · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

Koploper FC Leo in de tweede helft langs Friese Boys

zondag 01 maart 2015

Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen koploper FC LEO verloren. Weliswaar namen de Boys voor de pauze een 1-0 voorsprong maar na de thee liepen de gasten uit naar een 1-3 overwinning.De eerste helft gaf weinig opwindende momenten. Een kopbal van FC LEO-spits Rowan Rozema werd gepakt door doelman Auke Hoekstra terwijl aan de overkant Wietse van der Land zijn schot gestopt zag door Hoekstra’s collega Marco Wichers.

Friese Boys nam toch een voorsprong. Wietse van der Land bracht een vrije trap voor het doel waar Marten Starkenburg de bal binnenliep, 1-0. Een schot van Hans Hofman werd daarna gepakt door Hoekstra. In de tegenaanval leek het 2-0 te worden maar Erik Hilboezen stuitte op doelman Wichers.
De tweede helft pakte niet best uit voor Friese Boys. Vrijwel direct schoot de vrijstaande Marco Rietema fraai in, 1-1 en uit een corner kopte topschutter Rowan Rozema de bal langs Hoekstra, 1-2. Friese Boys moest nog meer tegenslagen incasseren: Johan de Vries kreeg rood wegens natrappen en middenvelder Rick Koster van de gasten schoot van afstand raak, 1-3. Bijna was het nog 1-4 maar de inzet van Remco van der Klei werd dooor Rienk Postma van de doellijn gehaald.

Daarna kreeg Friese Boys toch nog mogelijkheden om iets terug te doen. Eelke Venema werd op weg naar het doel gevloerd door doelman Wichers. De toegekende vrije trap leverde niets op terwijl invaller Harmen Hietkamp vrij voor Wichers zijn meerdere in de goalie moest erkennen. Nadat een poging van Eelke Venema voorlangs ging blies scheidsrechter Bulthuis uit Siddeburen voor het einde.

Marco Rietema (FC LEO)

“Ik vind dat we op basis van de tweede helft verdiend hebben gewonnen. Älhoewel we het in de slotfase nog even lieten lopen. We hadden bovendien mazzel dat onze keeper geen rood kreeg toen hij een doorgebroken speler onderuithaalde. De eerste helft was niet goed van onze kant. We konden de bal achterin goed rondspelen maar voorin schermden ze ons goed af. We hanteerden in de eerste helft veel de lange bal, in de tweede helft hadden we meer rust en voetbalden daardoor beter”.

Pieter Boersma (Friese Boys)

“We kwamen in de eerste helft mooi voor. Na de thee waren we even niet bij de les en stonden we zo met 1-2 achter. De eerste tegengoal was een vrije trap die werd doorgekopt. De man die hem inschoot stond volkomen vrij. De tweede was een corner die goed werd ingekopt. We wisten dat hij (Rowan Rozema) goed kon koppen en we hadden er speciaal iemand opgezet, dan moet je hem ook pakken. We incasseerden een domme rode kaart, maar kregen met tien man toch nog kansen. De scheidsrechter gaf ons rood maar had dat ook moeten geven toen de keeper een doorgebroken speler neerhaalde. Bovendien leek het vanaf mijn positie op een strafschop. Het kampioenschap is nu ver weg  maar promoveren kan nog steeds, de eerste twee promoveren”.

© Verslag: Bokke Dijkstra

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00