Koploper SC Veenwouden wint van onmachtig Be Quick Dokkum · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

Koploper SC Veenwouden wint van onmachtig Be Quick Dokkum

maandag 17 oktober 2016

SC Veenwouden (SCV) boekt haar vijfde zege op rij en deed daarmee goede zaken want van de directe concurrenten wist alleen Joure te winnen waardoor SCV over twee weken thuis tegen Nijland genoeg heeft aan een gelijkspel om de eerste periodetitel te pakken. De reserves van SCV wisten met 4-2 te winnen van Kollum 2 en pakten zaterdag al de eerste periode.

Het was in Dokkum een matige wedstrijd waarin de thuisclub veelal het initiatief had maar scoren vormt het grote probleem dit seizoen bij de thuisclub en daarmee is de te lage stand op de ranglijst verklaard. De thuisclub kwam goed uit de startblokken maar verder dan een schot van Hylke Dorhout dat naast ging kwam het niet. Na een kwartier was de eerste mogelijkheid voor SCV direct raak. Ygram Vrieling wist handig zijn tegenstander uit te kappen om vervolgens vanaf de rand van de zestien doelman Eelke Kooistra kansloos te laten met een lage schuiver in de hoek. De thuisclub probeerde wel iets terug te doen maar veel gevaar leverde dit niet op omdat het vizier niet op scherp stond.

Doelman Coenraad van der Mark moest alleen in actie komen bij een vrije trap van Ynte Koopal. In de 41e minuut kwam de thuisclub goed weg toen Rinse Procee goed voorzette op Ygram Vrieling die zijn kopbal met de hand gekeerd zag worden door Marten Hoeksma. Scheidsrechter Leo Veldhuizen verzuimde de bal op de stip te leggen. Daarna kreeg Be Quick haar beste kans van de eerste helft toen Marten Hoeksma goed voorzette op Folkert van Dongera maar doelman van der Mark wist de inzet met de voet onschadelijk te maken. Ook na rust stopte de thuisclub veel energie in de wedstrijd maar dit leverde slechts twee goede mogelijkheden op. In de 51e minuut schoot Folkert van Dongera een volley recht in handen van doelman van der Mark en in de 64e minuut had Janco Wiersma de gelijkmaker op de schoen maar de uitstekend uitkomende doelman wist ook nu ten koste van een corner erger te voorkomen.

De koploper speelde matig en deed niet veel meer dan tegenhouden op een spaarzame counter na. De thuisclub drong wel aan maar veel gevaar leverde dit niet op. In de 85e minuut viel de beslissing toen Albertjan van Zwol met een dieptepass Rinse Procee wist te bereiken. Diens inzet werd in eerste instantie nog gekeerd door doelman Kooistra maar in de rebound was het wel raak: 0-2 Matig spelen in uitwedstrijden maar toch uiterst effectief met de kansen omgaan doen SCV de ranglijst aanvoeren want alles draait natuurlijk om het maken van doelpunten en daarin is SCV tot nu toe uiterst trefzeker met 20 treffers in 7 duels.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00