Korfbalderby zonder spanning · Foto('s):

Korfbalderby zonder spanning

zondag 04 oktober 2015

Na een weekeinde zonder wedstrijd stond afgelopen zaterdag voor de korfballers uit Veenwouden de derby tegen WIK ’34 uit Damwâld op het programma. Op basis van de uitslagen van de afgelopen weken was er de overtuiging dat er zeker kansen zouden zijn voor de blauw-withemden. De laatste veldwedstrijd van het vorige seizoen tegen deze ploeg moest het team nog zijn meerdere erkennen tegen WIK ’34 met een stand van 13-8 in het voordeel van de Damwâldsters.

De eerste fase van de wedstrijd van afgelopen zaterdag bleek alleen nog in het begin voor de nodige spanning te zorgen. Beide teams gingen vol overtuiging de strijd aan en de ploegen hielden de stand in evenwicht. Na een doelpunt van WIK ’34 volgde snel het antwoord van Veenwouden. Daarna was het initiatief voor WIK ’34 met twee doelpunten op rij met een doorloopbal en een afstandschot. Riemkje Keizer zorgde met een vrije bal voor de aansluitende treffer. Daarna wisten de gasten het verschil weer op twee doelpunten te brengen met een afstandschot. Veenwouden gaf zich niet gewonnen en kwam met twee doelpunten op rij weer op gelijke hoogte door een afstandschot en doorloopbal.

In de tweede helft van de eerste helft was het kruit op voor Veenwouden. De gasten bleven zuiver schieten en Veenwouden moest met een stand van 4-9 de kleedkamers opzoeken. De thee en de passie van de coach om de wedstrijd weer te doen kantelen hadden helaas niet het beoogde effect. Het vuur was er uit voor de thuisploeg met een afstand van vijf doelpunten.

In de tweede helft van de wedstrijd bleven de gasten zuiver in hun schot en kwamen er mooie aanvallen. Veenwouden deelde af en toe nog speldenprikjes uit. Na de pauze kwamen er nog drie doelpunten voor de thuisploeg en tien voor de gasten. Einduitslag 7-19. Komende zaterdag staat de laatste veldwedstrijd voor de zaalcompetitie op het programma tegen Altijd Kwiek op De Veenhoop.

Doelpunten Veenwouden: Riemkje Keizer en Anna Tadema beiden 2, Henk Moorlag, Johannes de Boer en Klaas de Boer allen 1

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00