Korfbalwedstrijd Veenwouden: geen spanning · Foto('s):

Korfbalwedstrijd Veenwouden: geen spanning

zondag 22 november 2015

Voor de korfballers van Veenwouden stond zaterdag de uitwedstrijd tegen d’Ommerdieck op het programma, een totaal onbekende tegenstander. Normaliter strijden vooral ploegen in hogere klassen tegen clubs die ver buiten de Friese provinciegrenzen zijn gesitueerd.  Tot nu toe is Nieuwleusen, waar d’Ommerdieck zijn thuisbasis heeft, een van de meest verre plekken waar de Feanwâldsters zaterdag moesten spelen.

Wellicht dat de afstand een grote invloed op het spel heeft gehad, van het vurige spel tegen de vorige tegenstander TFS in Drachtstercompagnie was dit keer geen sprake. Beide ploegen speelden afwachtend en de thuisploeg opende de score middels een doorloopbal. Veenwouden kwam wel snel langszij en op voorsprong door doelpunten van Daniël Keizer (strafworp) en Henk Moorlag (doorloopbal).

Op voorhand waren de Feanwâldsters gewaarschuwd dat vooral de dames van d’Ommerdieck vanuit slimme acties ineens gevaarlijk zouden kunnen worden vanuit rustig spelen. De werkelijkheid was dit keer anders. De doelpunten kwamen bijna allemaal op naam van de heren, niet alleen van de thuisploeg maar ook bij Veenwouden 1.

In de eerste helft wist de thuisploeg met doorloopballen en afstandschoten van vooral de heren op een voorsprong uit te komen van 10-4. In de tweede helft waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd. De thuisploeg liet nog 6 doelpunten aantekenen en Veenwouden kwam nog tot 4 doelpunten. Eindstand 16-8. Doelpunten: Henk Moorlag 5 en Daniël Keizer 3.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00