KV Veenwouden is op jacht naar meer · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

KV Veenwouden is op jacht naar meer

woensdag 24 januari 2018

Op zaterdag 20 januari stond de tweestrijd tussen KV Veenwouden 1 en Spannum 1 op het programma. Beide teams hebben elkaar al eerder ontmoet in de zaalcompetitie en toen trok de thuisploeg aan het kortste eind. De spelers onder leiding van coach Daniël Keizer en het vele aanwezige publiek wilden vandaag na het gelijk spel van vorige week tegen Zunobri 1 opnieuw punten gaan pakken.

Na een fanatieke warming up kwam Veenwouden zeer voortvarend uit de startblokken. Al na de eerste aanvalspoging was het raak, en kort daarop stond ook al de 2-0 op het scorebord voor Veenwouden. Waarop Spannum zich revancheerde en gauw de voorsprong pakte met 2-4. Waarna er een periode kwam tot de rust waarin beide ploegen driftig opzoek waren naar de doelpunten en deze ook bij mondjesmaat om de beurt vonden, waarbij Veenwouden iets beter tot score kwam dan Spannum. Wat tot een ruststand van 7-6 in het voordeel van Veenwouden leidde.

Na een goede tactische bespreking in de rust van de coach Daniël Keizer, kwam Veenwouden vol zelfvertrouwen uit de kleedkamers om aan de tweede helft van de wedstrijd te beginnen. De tweede helft startte waar hij geëindigd was de eerste helft met diverse scores aan beide zijde. Waarbij Veenwouden kort uitloopt naar een voorsprong van tweedoelpunten. In de bloedstollende slotfase van de tweede helft buigt Spannum deze achterstand van tweedoelpunten om naar een voorsprong van 11-12. Door middel van twee prachtige afstandsschoten aan de zijde van Veenwouden komen de blauw wit hemden weer op voorsprong. Toch blijkt het geluk deze week niet aan Veenwouden zijde te zijn, na vorige week tegen Zunobri in de laatste minuut het gelijk spel te hebben gepakt, doet Spannum dit in de laatste 35 seconden tegen Veenwouden door de 13-13 op het scorebord te brengen.

Veenwouden 1 kan na deze twee gelijkspellen op een rij toch zeggen dat ze al twee weken ongeslagen zijn, en dit is toch al een tijdje geleden voor de fanatieke spelers van de blauw wit hemden. Aankomende zaterdag 27 januari wacht Veenwouden de thuiswedstrijd in de streekderby tegen WIk ’34 1.

Doelpuntenmakers bij Veenwouden 1: Henk Moorlag 7, Anna Tadema, 3, Anne Dirk Hietkamp 2 en Thiadmar Sijens 1

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00