KV Veenwouden komt net tekort tegen W.I.K.’34 · Foto('s):

KV Veenwouden komt net tekort tegen W.I.K.’34

zondag 10 september 2017

Afgelopen zaterdag 9 september mochten de korfballers van Veenwouden het voor de tweede competitiewedstrijd opnemen tegen streekgenoot W.I.K.’34 uit Damwoude.

Deze derby van de Wâlden werd in de afgelopen seizoenen vaker gespeeld en hoewel deze dan meestal eindigde in winst voor de spelers uit Damwoude, liet dit Veenwouden niet afschrikken. De spelers van Veenwouden begonnen dan ook vol goede moed aan de wedstrijd in Damwoude.

De eerste tien minuten van de wedstrijd waren voor W.I.K.’34. Waar Veenwouden even de tijd nodig had om in de wedstrijd te komen, begon W.I.K.’34 scherp en dat zorgde al gauw voor een stand van 3-0 op het scorebord. Dit was het moment dat bij de spelers van Veenwouden de knop om ging, het verschil werd na een aantal aanvallen teruggebracht naar 1 doelpunt en vanaf toen werd het een echte wedstrijd. Tegen het einde van de eerste helft waren het echter de spelers van W.I.K.’34 die meer wisten te scoren, wat leidde tot een ruststand van 8-4.

In de rust kreeg Veenwouden als opdracht het eigen spel te blijven spelen. Dit leidde er toe dat in de tweede helft de aanvallen beheerster werden opgezet, dat er scherp werd verdedigd en dat er tactisch gebruik werd gemaakt van de nieuwe wisselregel. Het afronden van de kansen bleek voor beide ploegen langere tijd een probleem. Er vielen dan wel geen doelpunten, terwijl de kansen er aan beide kanten zeker wel waren. Het was Veenwouden die na lange tijd de korf weer wist te vinden. Met 9-7 op het scorebord werd de laatste fase van de wedstrijd in gegaan. Beide ploegen zetten nog even alles op alles en wisten beiden nog éénmaal tot scoren te komen. Eindstand 10-8 in het voordeel van de Damwouders.

Hoewel Veenwouden de derby dus niet heeft weten te winnen, kunnen de spelers met een goed gevoel terugkijken op de wedstrijd. Er zijn veel positieve punten te benoemen, wat de spelers vertrouwen geeft voor de wedstrijd volgende week zaterdag tegen Lemmer. Starttijd 15:30 uur in Veenwouden, alle support is welkom!

Doelpunten KV Veenwouden: Thiadmar Sijens 3, Riemkje Keizer, Henk Moorlag, Johannes de Boer, Anne Dirk Hietkamp en Han Vastenhoud allen 1.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00