KV Veenwouden niet scherp genoeg tegen Joure · Foto('s):

KV Veenwouden niet scherp genoeg tegen Joure

maandag 14 mei 2018

Op zaterdag 12 mei stond de wedstrijd KV Veenwouden 1 tegen KV Joure 1 op het programma. Scheidsrechter H. van Dijk mocht de wedstijd op deze zonnige dag in goede banen leiden.

Na een snelle strafworp in de eerste minuten van de wedstrijd mocht Veenwouden de score openen. Hierna was het momentum helaas bij Joure. Waar de uitploeg de kansen wél afrondde, lukte dat bij de blauw-withemden niet. Nienke van Breeden lukt het gelukkig wel om nog twee ballen door de korf te gooien waardoor beide ploegen met een stand van 3-9 de verkoeling opzochten.

In de rust kreeg de ploeg onder leiding van coach Daniël Keizer maar één opdracht; namelijk scoren. Het vertoonde spel en de verdediging waren prima op orde maar de scherpte ontbrak. Veenwouden kwam na rust redelijk goed uit de startblokken met doelpunten van Bert van der Meer, Anna Tadema en Henk Moorlag, maar helaas kon het ontstane gat van de eerste helft niet meer gedicht worden. Scheidsrechter van Dijk floot af bij een stand van 9-16 in het voordeel van de gasten uit Joure.

Op 26 mei mag Veenwouden aantreden tegen koploper Spannum in het gelijknamige dorp. Een pittige klus maar de blauw-withemden zullen zich niet zomaar gewonnen geven. In het verleden is namelijk regelmatig gebleken dat beide ploegen best aan elkaar gewaagd kunnen zijn.

Doelpuntenmakers KV Veenwouden: Henk Moorlag 5, Nienke van Breeden 2, Bert van der Meer