KV Veenwouden vergeet zichzelf te belonen · Foto('s):

KV Veenwouden vergeet zichzelf te belonen

zondag 21 mei 2017

Op zaterdag 20 mei mochten de korfballers van Veenwouden het opnemen tegen KV Spannum. Hoewel de vorige wedstrijd voor de nodige blessures had gezorgd, begonnen onder het genot van het zonnetje acht fitte spelers van Veenwouden met vol goede moed aan de wedstrijd. Bij winst zou Veenwouden een plekje stijgen in het klassement en zo eindelijk van die gevreesde laatste plek af zijn, iets wat na alle vooruitgangen zeker niet onverdiend leek.

De score werd al vlot geopend door een doorloopbal van Spannum. Veenwouden werd hierdoor gelijk op scherp gezet en had hierop een antwoord klaar door het benutten van een vrije bal. Gedurende de eerste 25 minuten liep het scoreverloop zo gelijk op tot een stand van 6-6. Hoewel daarna het vertrouwen bij Veenwouden begon te groeien konden ze maar niet op een voorsprong komen en werd uiteindelijk met een 9-7 achterstand de kleedkamers opgezocht voor rust.

Direct na rust volgde de minder scherpe fase van de wedstrijd voor Veenwouden. De korfballers uit Spannum wisten de kansen steeds beter te benutten, waar Veenwouden ze liet liggen. Met nog een klein kwartier te spelen stond er een stand van 17-9 op het bord. In de eindfase van de wedstrijd wist Veenwouden de korf echter weer te vinden waardoor er toch nog een paar puntjes bij de score op konden worden geteld. Eindstand 19-13 in het voordeel van de Spannumers.

Hoewel het nog niet gelukt is om van de laatste plek in het klassement af te komen, krijgt Veenwouden volgende week nog één kans. Aankomende zaterdag 27-05 wacht namelijk de laatste wedstrijd van het seizoen voor KV Veenwouden tegen streekgenoot Nij Quick Libben om 15:30 in Veenwouden.

Doelpunten KV Veenwouden: Anna Tadema 5, Riemkje Keizer en Henk Moorlag beiden 3, Nienke van Breeden en Han Vastenhoud beiden 1.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00