KV Veenwouden weet eerste helft te imponeren · Foto('s):

KV Veenwouden weet eerste helft te imponeren

zondag 23 november 2014

Net als een week eerder moesten de korfballers van Veenwouden met een gewijzigde basisopstelling aantreden. Ditmaal in een thuiswedstrijd tegen MN en W. Op het veld werd nog dik verloren, punten behalen zou dan ook moeizaam worden.

De strijd begon echter vol goede moed. Veenwouden was er op gebrand om alles uit de kast te halen. Dat werd dik beloond in het begin van de wedstrijd. Een gelijkopgaande strijd met om en om doelpunten van de thuisploeg en de gasten uit Hijum. Dat duurde tot ongeveer vijf minuten voor de pauze. Na een stand van 7-7 verzilverde Veenwouden geen kansen meer, de gasten daarentegen wel. De ruststand kwam uit op een stand van 7-11 in het nadeel van Veenwouden.

Na de pauze was de koek op voor Veenwouden. De acties die werden ingezet, werden niet beloond met doelpunten. Met veel gemak bouwde MN en W de voorsprong uit en maakte net zoveel doelpunten als in de eerste helft. Alleen oud-basisspeler Henk de Vries die meedraaide als vanouds verzilverde in de tweede helft een mooie kans. Einduitslag 8-22.

Volgende week staat de derby tegen WIK ’34 op het programma in Damwâld. Gezien de gespeelde wedstrijden in het begin van het zaalseizoen liggen er voor beide ploegen kansen. Het belooft dan ook een mooie pot te worden (29 november, 15:35 uur in De Boppeslach).

Doelpunten afgelopen zaterdag: Fera Dam 2, Johannes de Boer 2, Daniël Keizer, Tietie Keizer, Marije de Graaf en Henk de Vries allen 1.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00