VIDEO: Uitbreiding laagcomplexe spoedzorg in Sionsberg

Dinsdag 18-04-2017
DOKKUM - Vanaf 1 juni breidt Sionsberg in Dokkum de zorg uit. Dit werd dinsdagavond bekend gemaakt op een drukbezochte informatie-avond in het restaurant van het medisch centrum. Diverse partijen vertelden over de stand van zaken over de zorg in de regio en uitbreidingen die eraan komen. De avond was een vervolg op een bijeenkomst van december 2016.  

Een van de zaken die aan de orde kwam was de uitbreiding van laagcomplexe acute zorg. De huisartsen met ondersteuning van de afdelingen röntgen en het laboratorium zijn voortaan zeven dagen in de week van 08.00-23.00 uur beschikbaar. Ook zijn er bedden beschikbaar als een patiënt geobserveerd moet worden. Er zal later een evaluatie volgen van deze uitbreiding en ook zal gekeken worden naar waar de zorg verder uitbreiding kan krijgen.

Het idee van een compleet ziekenhuis wat bij veel mensen in de regio nog leeft, zal echter niet haalbaar zijn, zo liet zorgverzekeraar de Friesland weten. In het najaar van 2017 is er opnieuw een moment waarop de bevolking wordt bijgepraat over de gang van zaken. Het tempo van de vorderingen mag de komende tijd wel omhoog, aldus Igor Tulevski (mede-eigenaar Sionsberg). Volgens hem wordt er veel gepraat, maar nog te weinig gedaan.

Bekijk hieronder de registratie van de informatie-avond.

 

 

 terug naar overzicht
Drukbezochte info-bijeenkomst over zorg Sionsberg DokkumPartijen gaven uitleg over actuele stand van zaken Sionsberg
© Foto's: Koos Scherjon


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie