Leerlingen J.J. Boumanschool op werkbezoek

Vrijdag 19-05-2017
DOKKUM - Leerlingen uit de eindfase van de J.J. Boumanschool uit Dokkum zijn afgelopen week op werkbezoek geweest bij verschillende bedrijven uit de regio. De nadruk in de eindfase ligt geheel op uitstroom naar werken en via interne en externe stages kunnen zij zich hier alvast op gaan oriënteren.

Voor een nog verdere verbreding op werken, wordt jaarlijks in deze fase een excursieweek georganiseerd. Door het stagebureau van school worden verschillende bedrijven benaderd, met een verzoek of zij mee willen werken aan deze excursieweek. Gelukkig werd dit verzoek ook dit jaar door veel bedrijven positief gehonoreerd en konden leerlingen kiezen uit een breed scala van bedrijven.

De bezochte bedrijven waren: Koopmans lakfabriek  in Marrum, Zorgcentrum Meckema State in Kollum, Design Bouw Chalet in Dokkum, Visafslag op Lauwersoog en Slachtbedrijf Kamminga in Surhuisterveen. De school stelt het zeer op prijs dat bedrijven mee willen werken en de leerlingen hiermee een kijkje geven achter poorten, die anders gesloten blijven.

Naast een verbreding is het ook goed om te laten zien dat werken niet altijd alleen maar leuk is, maar er vooral ook soms hard moet worden gewerkt voor het verdiende loon.

terug naar overzicht
Leerlingen J.J. Boumanschool op werkbezoekLeerlingen J.J. Boumanschool op werkbezoekVisafslag op Lauwersoog
© Foto's: Eigen foto's


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie