Leerlingen Piter Jelles geven advies over Waddengebied

Donderdag 20-04-2017
KOLLUM - Leerlingen van Piter Jelles !mpulse Kollum zijn deze week gestart met een bijzonder project. Zij gaan aan de slag als adviseur voor het ministerie van Economische Zaken. De scholieren bedenken creatieve ideeën om het Waddengebied beter op de kaart te zetten.

Hoe zorg je voor meer beleving onder bezoekers zonder dat je de natuur in het gebied schaadt? Met deze vraag gaan de scholieren de komende maand aan de slag. Om een beeld te krijgen van de omgeving bezochten zij het Waddengebied op dinsdag 11 april.

Op donderdag 18 mei presenteren ze vervolgens hun idee aan het ministerie van EZ tijdens Het Nationaal Parken Festival. De kans bestaat dat het ministerie het idee gebruikt en (deels) gaat uitvoeren.

Frisse wind

De leerlingen van !mpulse Kollum mogen hun creativiteit de vrije loop laten voor de opdracht. Het ministerie heeft juist voor jonge adviseurs gekozen omdat zij een met een open, creatieve en onbevooroordeelde blik een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het vraagstuk. Voor !mpulse Kollum is het een mooie kans om de leerlingen een zinvolle, relevante en verdiepende opdracht te bieden.

terug naar overzicht
Leerlingen Piter Jelles geven advies over Waddengebied
© Foto's: Eigen foto


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie