Marieke Elzinga

Leerwedstrijd voor Broekster Boys en WTOC

zondag 23 augustus 2015

Trainer Oane Westra van WTOC was blij tegen zijn Broekster Boys te mogen spelen. Westra speelde heel wat jaren in de hoofdmacht van Broekster Boys. Enkele jaren geleden was hij nog lid van de TC van Broekster Boys. En broer Sjoerd Westra speelt nog in het vlaggenschip van de boys. Voor WTOC is dit een leerwedstrijd, aldus trainer Westra.

Overigens was het voor Broekster Boys ook een leerwedstrijd. De thuisclub moest proberen de kansen af te maken die ze kregen. En dat bleek een moeilijke klus te zijn. Overigens kan de selectie van Broekster Boys de komende twee jaar niet rekenen op Harry Wijnsma. Hij vertrekt binnenkort naar Bonaire om daar les te mogen geven op school.

WTOC verdedigde goed in de beginfase

De wedstrijd begon met het bekend maken van de speler van het jaar van Broekster Boys. Het werd Hedzer Prins, die door deskundigen als speler van het seizoen 2014/2015 werd uitgeroepen. Daarna kon de wedstrijd tussen 4e klasser WTOC en 2e klasser Broekster Boys beginnen. Het eerste kwartier werd alles goed gecontroleerd door de achterhoede van WTOC.

De stand was na een kwartier dubbel blank. Maar in de achttiende minuut werd Juryan Dantuma in het strafschopgebied van de bal gezet. De scheidsrechter liet gewoon doorspelen. De supporters van Broekster Boys begonnen zich te roeren. Enkele minuten later werd zelfs een aanval van WTOC onderschept door Riemer Doornbos. Doornbos gaf een corner weg. Na twintig minuten verdween een laag schot van Piet Wessel Dijkstra in de goal (1-0).

Het laatste kwartier was volledig voor de boys. Een scrimmage voor de goal van WTOC leverde wel vijf mogelijkheden op voor een goal, maar de bal ging er niet in. De spelers van WTOC werden behoorlijk gesloopt door de aanvalsdrift van Broekster Boys. Ruststand 1-0. In de tweede helft werd een vrije trap van Piet Wessel Dijkstra niet goed gestopt door keeper Taede van der Ploeg. Juryan Dantuma was er snel bij om de 2-0 te scoren. Een solo van Piet Wessel Dijkstra werd ook niet goed afgerond.

Halverwege de tweede helft werd invaller Remco Kooistra goed aangespeeld. Kooistra wist de bal wel in de goal te werken (3-0). Daarna volgde drie opgelegde kansen voor de Boys. Eerst kopte Kas Huizenga in kansrijke positie naast. Daarna kraag Hendrik Bouma twee de kans van dichtbij te scoren. Tweemaal ging de bal naast. In de laatste minuten wist Abe Dreyer de bal goed voor te zetten op het hoofd van Durk van der Wal en dat betekende (4- 0). Dit was dan ook de eindstand.

Na afloop zei trainer Jan Mulder niet tevreden te zijn. Positief voor Broekster Boys was dat er geen kans was weggegeven. Maar het verspelen van veel kansen was niet goed, aldus Mulder. Oane Westra was tevreden over het verdedigende spel van WTOC. Je moet Broekster Boys niet te veel ruimte bieden, want dan vliegen de doelpunten om de oren. Beide trainers hebben de ambitie voor het nieuwe seizoen om minstens een periode te pakken. En verder zien we het wel, aldus Mulder. Mulder benadrukte dat VEV’67, Zeerobben, Be Quick (D) en Broeksteer Boys kanshebbers zijn voor de titel. Westra zag VIOD als grote kanshebber voor de titel. Beide trainers wensten elkaar veel sterkte toe in de komende competitie.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00