Invicta 2 verliest lastige uitwedstrijd tegen Lintjo 2 · Foto('s):

Invicta 2 verliest lastige uitwedstrijd tegen Lintjo 2

maandag 15 december 2014

Op zaterdag 13 december stond de lastige uitwedstrijd tegen Lintjo op het programma. Voor de zomer werden de onderlinge confrontaties in het voordeel van Lintjo beslist. Voor nu draaide de wedstrijd in Oldeberkoop er om wie naaste belager werd van het aan kop gaande TDK, en wie er op ging in de brede middenmoot.

Van tevoren werd er gewaarschuwd voor het fysieke spel van de Stellingwervers. Deze voorspelling bleek juist. Lintjo ging de duels hard in en weerhield zich niet van onsportiviteit. Ook de scheidsrechter bleek niet bij machte hier tegen op te treden. Jammer. De eerste helft was Invicta zoekende. Duidelijk onder de indruk van het fysieke karakter van de wedstrijd, zaten er veel fouten in het spel van de oranjehemden. Veel passfouten, miscommunicaties en verdedigende onduidelijkheid resulteerden in een vrij snelle 9-1 achterstand. Door scores van Raymond Wierenga en Gertjan Oppersma werd uiteindelijk met 11-4 gerust. De tweede helft moest beter. Achter staan is geen schande tegen een zuiver schietend dameskwartet van Lintjo, maar het vertoonde spel was allesbehalve acceptabel.

De tweede helft begon Invicta mee te scoren, en zodoende kwamen de Kollumers dichterbij. De achterstand uit de eerste helft bleek echter een niet te nemen horde. Het gat bedroeg gedurende de tweede helft constant 4 doelpunten of meer. Ondanks goede scores van Weinyk Drost, Marieke van Straten en wederom Gertjan Oppersma, stevende Invicta op het tweede verlies van de zaalcompetitie af. Daarmee neemt het voorlopig plaats bovenaan de brede middenmoot van de reserve 4e klasse A. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Drachten/van der Wiel 7 om 16:30. Aansluitend speelt het Eerste tegen KIOS’45 uit het prachtige Sibculo. Komt Allen!

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00