Matig Harkemase Boys ronde verder in beker · Foto('s): PWFoto.nl/Harkemase Boys
  PWFoto.nl/Harkemase Boys

Matig Harkemase Boys ronde verder in beker

woensdag 18 februari 2015

Harkemase Boys heeft dinsdagavond met matig voetbal van derdeklasser Asser Boys gewonnen. Het werd 2-0 op sportpark De Bosk. Dat was genoeg voor een plek bij de laatste zestien. Beide goals werden in de laatste tien minuten voor rust gemaakt door Joram Smits.

In de felle eerste helft gebeurde er weinig voor beide doelen. De eerste keer dat Harkemase Boys dichtbij een treffer kwam, was na een klein kwartier, toen Arton Musliu de lat raakte. Uiteindelijk duurde het tot de vijfendertigste minuut voordat het net voor de eerste keer trilde. Heine Uuldriks vond Joram Smits op links. Die krulde de bal langs verdediger Wesley Mulder en doelman Mark Veldkamp. Smits, topscorer voor Harkemase Boys in de beker, vond kort voor rust opnieuw het doel. Arton Musliu verlengde een doeltrap van André Zeldenthuis op Smits, die vervolgens zijn zevende bekertreffer noteerde.

Kort na rust waren er kansjes voor Harkemase boys om de score uit te breiden, maar Veldkamp hield zijn doel in de tweede helft schoon. In de slotfase van de wedstrijd waren de grootste kansen zelfs voor de bezoekers. René Westerveen, oud-speler van ACV, schoof de bal net voorlangs en even later greep Zeldenthuis goed in op een kopbal van Robert Termohlen. Bij het wegwerken van de bal was er nog flinke tegenvaller voor Harkemase Boys, toen Jordy van Wijk een -zo lijkt het- zware blessure opliep. Hoe ernstig zijn blessure daadwerkelijk is, is afwachten.

Door de overwinning plaatst Harkemase Boys zich voor de achtste finales van de noordelijke districtsbeker. Nog niet alle wedstrijden in de derde ronde zijn gespeeld. Volgende week dinsdag (24 februari) is de loting voor de achtste finales, na afloop van SC Genemuiden – VV Heerenveen.

Zaterdag speelt Harkemase Boys opnieuw thuis. Dan staat er weer een topper in de Hoofdklasse C op het programma. Harkemase Boys ontvangt VVOG, dat gedeeld vierde staat. In oktober ging Harkemase Boys in de slechtste wedstrijd van het seizoen met 4-0 onderuit bij VVOG. Harkemase Boys – VVOG begint zaterdag om 14:30 uur.

Scoreverloop: 35. Joram Smits 1-0, 42. Joram Smits 2-0

Opstelling Harkemase Boys: André Zeldenthuis, Jesse Renken, Erich Jongeling, Jordy van Wijk, Adams Sarkodie, Raymond Bolt, Henny Bouius (63/Oebele Schokker), Martijn Dijk, Joram Smits, Heine Uuldriks, Arton Musliu

Opstelling Asser Boys: Mark Veldkamp, Kees Vianen (73/Tom Wesseling), Sebastiaan Coevert, Wesley Mulder, Bas Geertsma, Stefan Lageman (65/Wouter Meertens), Nick Modderman, Mark Modderman, Robert Termohlen, Randy Victorie (63/Thomas de With), René Westerveen.

Fotobijschrift: op de foto ziet u de doelpuntenmaker Joram Smits.

© Verslag: Sybrand Grasdijk

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00