Eigen foto

Matig VV Dokkum wint punt in Berlikum

zondag 25 september 2016

Op zaterdag 24 september probeerde v.v. Dokkum zijn koppositie te behouden in Berlikum. Omdat de Oranjehemden slechts 3 punten hadden, lagen er mogelijkheden voor de groen/witten. Gerke-Jan Wiersma vertrok afgelopen week halsoverkop naar het buitenland (werk) dus die moet trainer Gerrie de Boer de rest van het seizoen missen.

De herstelde Joeke Vellema zat wél weer bij de selectie en nam plaats op de bank. Dus de Boer moet alleen Rudmer van der Woude nog missen (rugblessure). Dokkum begon zéér sterk aan de wedstrijd en Cerdie Benjert zette met een afstandsschot Dokkum op een terechte 0-1 voorsprong. Dokkum had zijn zaakjes goed voor elkaar en domineerde. Alleen de rechtsbuiten van de thuisploeg kon zo nu en dan een speldenprikje uitdelen. Dokkum beloonde het goede spel met de 0-2 dankzij Marco van Dijk. Een lange bal van achteruit werd slim door Martijn Jongeling verlengd. Marco van Dijk reageerde attent en haalde, in de stuit, gelijk uit. De doelman kon het schot in de korte hoek niet uit zijn doel houden. Dokkum vergat vervolgens het duel in het slot te gooien.

Een vlijmscherpe counter via Martijn Jongeling en Cerdie Benjert leverde bijna de 0-3 op, Cerdie kopte nét langs de verkeerde kant van de paal. Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd echter volledig. Berlikum rechtte zijn rug en zette aan, Dokkum raakte in paniek en begon achteruit te lopen. Dankzij keeper Patrick van der Velde ging Dokkum met een 0-2 voorsprong de rust in want Berlikum had een aantal goede kansen. Patrick was echter weergaloos en ranselde alles uit zijn doel. Het was onverklaarbaar waarom de wedstrijd plotseling kantelde. Jongens maakten verkeerde keuzes, vergaten de tactiek, liepen uit hun positie en verloren alle persoonlijke duels. De Boer probeerde zijn mannen in de rust wakker te schudden maar het mocht niet baten.

In de tweede helft ging het van kwaad naar erger, er was geen lijn meer te bespeuren in het spel van Dokkum. Gelukkig was Patrick in bloedvorm vandaag want tot de 85e (!!!) minuut stond de 0-2 nog steeds op het scorebord. Zelfs een (onterechte) penalty werd op de lat geschoten door de thuisploeg. Via spaarzame counters had Dokkum ook nog op 3-0 kunnen komen, maar vooral Omer Dahir vergat zich te belonen. Tevens waren enkele vlagsignalen van hun grensrechter, op zijn zachts gezegd, dubieus te noemen. Toen gebeurde alsnog wat er al 70 minuten in de lucht hing. Binnen vijf minuten wist Berlikum twee keer te scoren en pakte alsnog een punt. Daar was niks tegen in te brengen want Dokkum had gewoon met 6-2 kunnen verliezen, móéten verliezen. Maar het is wel zéér zuur te noemen dat de twee doelpunten in de laatste vijf minuten vielen. Terwijl de 0-3 ook zeker op het scorebord had kunnen komen.

Al met al was het een gewonnen punt en voor trainer Gerrie de Boer is er werk aan de winkel. De gedeelde koppositie verbloemt veel, het spel is niet goed en de jongens kunnen véél meer dan ze momenteel laten zien. Teveel jongens zitten niet lekker in hun vorm, geven zich niet thuis. De mannen moeten de rug rechten, hun borst vooruit steken en nú laten zien dat ook het spel veel beter kan. Wat is er dán nog allemaal mogelijk dit seizoen?

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00