Meer dan verdiende overwinning voor Oostergo · Foto('s): Burt Sytsma Photography
  Burt Sytsma Photography

Meer dan verdiende overwinning voor Oostergo

zondag 03 december 2017

Afgelopen zaterdag stond voor het vlaggenschip van V.V. Oostergo de wedstrijd thuis tegen Harkema Opeinde op het programma. Een tegenstander die van het zondagvoetbal naar het zaterdagvoetbal is overgestapt en dit seizoen een vliegende competitiestart kent. Alleen het technisch zeer vaardige Veenhuizen moesten ze op de ranglijst voor zich dulden. De manschappen van trainer Klaas Haijema waren dus gewaarschuwd voor dit jonge talentvolle team.

Oostergo begon voortvarend aan de wedstrijd en herinnerde zich waarschijnlijk nog de zwakke eerste helft tegen R.W.F. thuis. Het bleek dat van die instelling was geleerd, en Oostergo was met name in het tweede deel van de eerste helft de bovenliggende partij. Verdedigend stond Oostergo goed en Herman Sprik wist op de juiste momenten in te schuiven. Zo ook in de 24ste minuut. Op aangeven van Herman Sprik wist Julius de Jong met een splijtende pass Lars de Jong weg te sturen op links.

Lars leverde een prima voorzet af op de snelle Lieuwe Sijtsma, die je deze kansen niet moet geven. Onberispelijk joeg Lieuwe Sijtsma de bal tegen de touwen. 1-0 op het scorebord en dus moest Harkema Opeinde gaan komen en dat paste Oostergo deze middag precies. Lekker achterover leunen en toeslaan d.m.v. een snelle counter. Uit een van deze counters kreeg Oostergo een hoekschop die werd genomen door Lieuwe Sijtsma. Lieuwe legde de bal bij de eerste paal waar Herman Sprik met een prachtige diagonale kopbal de bal in de rechterhoek lag, buiten het bereik van de keeper. Na weer een counter en een prachtige passeerbeweging van Dirk Jan Schreiber op links werd via Lars de Jong, Lieuwe Sijtsma in stelling gebracht.

Koelbloedig als altijd rondde Lieuwe Sijtsma keurig af. En nog was Oostergo nog niet klaar in de eerste helft, weer een mooie aanval werd ditmaal door de jarige Dirk Jan Schreiber afgerond. Op zijn verjaardag kon Dirk Jan, samen met vele andere spelers, terugkijken op de beste eerste helft die Oostergo sinds jaren heeft gespeeld. Met een 4-0 voorsprong werden de kleedboxen door beide elftallen opgezocht voor de thee. Voor Oostergo de taak om in het begin van de tweede helft de te verwachten stormram van Harkema Opeinde op te vangen. Deze bleef uit en wanneer je dan ook nog het geluk hebt dat een bal op een meter afstand van de doellijn wordt gemist, door je tegenstander, weet je dat de punten deze middag in Ee blijven. En meer dan verdiend, want op deze kans na, heeft Harkema Opeinde niets weten te creëren, oftewel een compliment aan de verdediging onder aanvoering van de ervaren tandem Sprik-Zijlstra.

Voor trainer Haijema een mooie gelegenheid om het jeugdige talent van Oostergo in te brengen. Ditmaal de kans aan de fysiek sterke Jelle de Boer en de technisch vaardige Marten Wouda om hun talenten te laten zien. Zij vervingen de moegestreden Lars en Julius de Jong. Ook de prima leidende scheidsrechter Pol zag dat Oostergo zich de komende jaren geen zorgen hoeft te maken over de aanvulling van de jeugdspelers uit de A-junioren. Om precies 16.17 floot de scheidsrechter voor de laatste keer en behaalde Oostergo een verrassende en zeer verdiende overwinning tegen Harkema Opeinde. Volgende week is Oostergo vrij ivm het oneven aantal clubs in deze competitie. Daarna de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar uit tegen O.D.V.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00