Meiden Judo Kings A-Zeven kampioen van Nederland · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Meiden Judo Kings A-Zeven kampioen van Nederland

maandag 18 juni 2018

Zaterdag is coach Salko Rokic samen met het team van Judo A-Zeven vertrokken naar Nijmegen om daar deel te nemen aan de Nederlandse Kampioenschappen teams.
Tijdens de districtskampioenschappen wisten 4 teams van Judo A-Zeven zich te kwalificeren voor de Nederlandse Kampioenschappen, ze hadden in de jongens onder de 12 en onder de 15 en in de categorie meisjes onder 12 en onder de 15 een team gekwalificeerd.

In de voorrondes won het team meisjes onder de twaalf van respectievelijk Kenamju en daarna van Hercules. In de halve finale werd met 4 – 1 gewonnen van Budo Sport Arnhem waarna ze in de spannende finale wonnen van Top Judo Amsterdam. Het is het team van Judo A-Zeven nog nooit gelukt om Nederlands Kampioen te worden met de jeugd, maar deze dames hebben het geflikt! De jongens onder de 15 wonnen de eerste wedstrijd van Team Coolen uit Zuid Nederland, maar verloren daarna helaas van Mahorokan. In de herkansing won Judo A-Zeven van het combinatie team uit Arnhem en vervolgens weer van Team Coolen, nu met 5 – 0. In de wedstrijd om het brons won het jongens team van Mahorokan en zo werden zij derde van Nederland!

Helaas verloren de jongens onder de twaalf van Top Judo Amsterdam en vervolgens van Budoschool Gennep. De meisjes tot 15 verloren de eerste wedstrijd van het combinatie team Judo promotie Twenthe en Sitchting Judosport Oost, maar wonnen daarna van Buel SPort, Kenamju en het combinatie team Arnhem-Nijmegen. Door deze knappe herkansingsronden stonden ze uiteindelijk om de wedstrijd voor het brons tegen Judo team Zuid Nederland, helaas ging deze partij verloren waardoor ze 5e van Nederland werden, ook een knappe prestatie!

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00