Moedig Broekster Boys wint verdiend · Foto('s): Marieke Elzinga-de Vries / Lia Bakker-Peterson
  Marieke Elzinga-de Vries / Lia Bakker-Peterson

Moedig Broekster Boys wint verdiend

zaterdag 29 november 2014

Broekster Boys trainer Jan Mulder moest vooraf puzzelen om een team in het veld te brengen. Vorige week raakten keeper Erik Krol, Sietse Rozema en Siemen Sake Kamstra dusdanig geblesseerd, dat ze tegen DZOH uit Emmen niet meespeelden. Kas Huizenga was al geblesseerd en Sjoerd Westra was geschorst. De 16 jarige Jakko Veldstra was reservekeeper.

Eerste helft met weinig hoogtepunten. Ondanks de blessures van Broekster Boys startte de thuisclub furieus. In de eerste minuten kopte centrale verdediger Albert Wijbenga in de handen van keeper Schepers. Maar na vijf minuten weer een aderlating voor Broekster Boys. Aanvoerder en middenvelder Riemer Doornbos moest het veld met een enkelblessure verlaten. Albert Wijbenga werd nu aanvoerder. Halverwege de eerste helft kreeg DZOH een corner. Oane Kooistra kreeg de bal voor de voeten en schoot naar voren naar de snelle Hendrik Bouma. Bouma wist ook nog keeper Schepers te verschalken en zo werd het 1-0 voor Broekster Boys. DZOH zette daarna aan en vooral oud-speler Roy Stroeve van BVO Emmen ging zich met de aanval bemoeien. Katachtig redde keeper Karim Oortgijsen, zodat de 1-0 op het scorebord bleef. Daarna kwam Hedzer Prins namens de thuisclub oog in oog met keeper Schepers. Prins schoot in de handen van Schepers, maar dit was een honderd procent kans, die verloren ging. Verdediger Andries Dijkstra was net voor de rust nog eens attent bij een uitval van DZOH. Ruststand 1-0.

Na de rust viel er meer te beleven voor de toeschouwers. In de eerste minuten raakte één van de spelers van DZOH de bal met de hand in het strafschopgebied. Scheidsrechter de Wit heeft niets gezien en dus werd het geen strafschop. Daarna een mooie voorzet van Oane Kooistra naar Piet Wessel Dijkstra, die maar net over schoot. Het jeugdige Broekster Boys verdiende een grotere voorsprong. Na vijf minuten sloeg weer het noodlot toe. Een corner van DZOH kwam precies op het hoofd van Tim Middeljans en zo werd het 1-1. Het doelpunt viel letterlijk uit de lucht. Toch liet Broekster Boys het er niet bij zitten. Men werd feller en dat kwam Albert Wijbenga na een overtreding op geel te staan. Hedzer Prins werd vervangen door Stephan Overkempe. Diezelfde Overkempe schoot halverwege de tweede helft op de goal. Keeper Schepers wist het schot niet klemvast te pakken en Juryan Dantuma wist de terugspringende bal in de goal te werken (2-1). Enkele minuten later was er een schermutseling voor de goal van DZOH. Overkempe kopte de bal in de goal, maar Juryan Dantuma wist uiteindelijk de bal over de doellijn te werken en zo werd het 3-1.

Broekster Boys bleef hard werken en gaf geen kansen weg. Een overtreding van aanvoerder Albert Wijbenga leverde een gele prent op en dat was zijn tweede gele kaart en dus rood. Maar zelfs met tien man kreeg Broekster Boys weer een unieke kans. Overkempe zette goed voor naar Hendrik Bouma en het schot ging maar net over. In blessuretijd schoot Berry Hoogeveen namens DZOH nog eens op de paal. Nadat scheidsrechter de Wit had afgefloten waren de Damwâldsters een opgelucht team. Hard werken van de Broekster Boys mannen maakte de overwinning volkomen verdiend. Bovendien steeg Broekster Boys door de overwinning naar de vierde plaats. Volgende week speelt Broekster Boys in Leek tegen VEV’67.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00