Moeizame, maar belangrijke winst voor Broekster Boys · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Moeizame, maar belangrijke winst voor Broekster Boys

zaterdag 06 februari 2016

Streekderby’s zijn vaak wedstrijden waarvan veel wordt verwacht. Toch was de wedstrijd tussen de stad Dokkum en het dorp Damwâld niet een geweldige wedstrijd. Spannend was het tot het eind. Maar doelpunten waren duur. Uiteindelijk won Broekster Boys met de oneven goal, maar het was wel verdiend.

Sterk begin van de wedstrijd van beide teams
In de eerste minuut kreeg Janco Wiersma van Be Quick Dokkum een beste kans, maar zijn inzet was te zacht. En zowaar kreeg Abe Dreyer namens Broekster Boys een grote kans, maar het schot van Dreyer was niet goed onder controle. Het begin was mooi, maar daarna waren er weinig mooie momenten. Freerk Wouda van de thuisclub kwam halverwege de eerste helft alleen voor keeper Krol. De lob belandde op de lat. Een goed schot van Riemer Doornbos werd goed tot corner verwerkt door keeper Jorna van Be Quick Dokkum. Maar in de slotminuten liet Piet Wessel Dijkstra van Broekster Boys de bal via de vingertoppen van Jorna op de paal belanden.

De ruststand was dus 0-0. Broekster Boys voetbalde iets gemakkelijker dan de Dokkumers. Na de rust was het begin nerveus van beide kanten. Maar na twaalf minuten kreeg Hendrik Bouma van Broekster Boys een mooie kans, maar zijn schot werd gestopt door keeper Jorna. Een minuut later ging een schot van diezelfde Bouma over. Na een kwartier moest Riemer Doornbos van Broekster Boys geel incasseren.  Maar halverwege de tweede helft wist Piet Wessel Dijkstra de bal laag in de linkerhoek te schieten (0-1). Daarna was Broekster Boys twee maal gevaarlijk. Maar bij een uitval werd Be Quick ook gevaarlijk, maar verder dan een corner kwamen de Dokkumers niet.

En zowaar kreeg Freerk Wouda een mooie kans, maar weer ging het schot naast. De Dokkumers bleven hun inzet tonen, maar gevaarlijke acties bleven uit. Broekster Boys kreeg nog twee grote kansen in de slotperiode. Invaller Hedzer Prins schoof de bal naar Juryan Dantuma, die zijn inzet gestopt zag door keeper Jorna. Daarna kreeg Riemer Doornbos nog een kans, maar dat schot ging over. Uiteindelijk wist Broekster Boys te winnen met 0-1, maar het ging moeizaam. Jammer was ook, dat Durk Wijnsma geblesseerd uitviel. Topscorer Rienk de Haas speelde in Dokkum niet mee vanwege een blessure.

Toch was er ook goed nieuws voor de Boys. VEV’67 speelde gelijk tegen Zuidhorn. Door dit resultaat is Broekster Boys nu alleen koploper. En in de tweede periode is men dankzij een beter doelsaldo koploper. Dinsdagavond speelt Broekster Boys in Emmen tegen DVC’59 uit Nieuw Dordrecht voor de beker.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00