Morra/Lioessens wint Nederlands Kampioenschap kaatsen 50+

Maandag 10-07-2017
VROUWENPAROCHIE - Voor het eerst in de kaatshistorie van Kaatsvereniging ‘Warber Bliuwe’ te Morra/Lioessens werd er afgelopen zaterdag een Bondszege behaald. In de hoogtijdagen van de toenmalige CFK was de vereniging vaak dichtbij de zege maar kwam vijf maal met de tweede prijs naar huis.

In Vrouwenparochie echter werd het partuur van Klaas de Haan, Renze Stiemsma en Tjeerd Jan Boomsma de verrassende winnaar van de bond voor de heren 50 +.

In de finale werd het sterke partuur van Sint Jacobiparochie , met 5-3 en 6-2 verslagen. De winnende formatie stond dit jaar nog niet eenmaal op de lijst van wedstrijden van de heren 50+. Uit een lijst van 19 parturen was er nog een kleine premie voor Sint Annaparochie. De eerste omloop werd gewonnen van het sterke partuur van Harlingen. Vervolgens van Jorwerd. De derde omloop werd Dronrijp verslagen waarna de finale werd gekaatst tegen Sint Jacobiparochie. De prijswinnaars werden ‘s avonds muzikaal onthaald door een delegatie van muziekkorps Advendo met een rondrit door beide dorpen. De tour eindigde op het sportveld waar nog veel publiek was in verband met de jaarlijkse sportdag van de kaatsfederatie Dongeradeel.

terug naar overzicht
Renze Stiemsma, Tjeerd-Jan Boomsma en Klaas de Haan winnaars NK kaatsen 50 plusMorra/Lioessens wint Nederlands Kampioenschap kaatsen 50 plus
© Foto's: Eigen foto's


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie