Natte Profyto DSD kaatspartij in Morra-Lioessens

Dinsdag 12-09-2017
MORRA LIOESSENS - Zaterdag werd de traditionele DSD kaatspartij weer gekaatst in Morra-Lioessens, deze wedstrijd werd door de Federatie Dongeradeel georganiseerd. Dit was alweer de laatste wedstrijd die meetelde voor het Weidenaar-Klassement, wat het extra spannend maakte deze dag.

Vooraf was het nog de vraag of het bestuur het überhaupt door moest laten gaan, dit omdat het veld kletsnat was. Na lang wikken en wegen heeft het bestuur besloten om het toch door te laten gaan, dit ook omdat dit de laatste wedstrijd was om punten in het Weidenaar-Klassement te behalen.

In de A-klas waren er 4 parturen die zich hadden opgegeven, dit betekende dat er een competitie werd gekaatst. Het partuur van Jacob Lei, Nanne Stiemsma en Auke Boomsma stak er met kop en schouders boven uit door al hun wedstrijden te winnen. De 2e prijs werd behaald door het partuur van Oane Dijkstra en Jelle Jaap Stiemsma zij behaalden 18 punten.

6 Parturen hadden zich opgegeven in de B-klas, zij gingen 2 poules kaatsen. De finale werd gespeeld door het partuur van Dirk Pieter van der Schaaf, Sytze Aagjes en Magchiel Faber tegen het partuur van Adol Braaksma en Pieter Visser. Het werd een eenzijdige finale, het partuur van Dirk Pieter van der Schaaf won met 5-2 6-4. De derde prijs werd gewonnen door Waatze de Vries, Oene van der Woude en Siemen Zeilinga.

Bij de dames hadden zich 4 parturen opgegeven, wat betekende dat de dames ook een competitie gingen kaatsen. Het partuur van Margriet Wijtsma, Esther Turkstra en Mynke Hoekstra wist al hun wedstrijden te winnen wat resulteerde in 21 punten en de krans! Dicht daar op zat het partuur van Berber Rinskje Ferwerda en Metsje Sipma, zij hadden 19 punten en dus de 2e prijs.

Na afloop werden de prijzen verdeeld van het Weidenaar Klassement, en werd er nog gezellig nagepraat na een geslaagd Federatie kaatsseizoen.

terug naar overzicht
Natte Profyto DSD kaatspartij in Morra-LioessensNatte Profyto DSD kaatspartij in Morra-LioessensNatte Profyto DSD kaatspartij in Morra-LioessensNatte Profyto DSD kaatspartij in Morra-Lioessens
© Foto's: Eigen foto's


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie