Bosbrandweer Noord Nederland · Foto('s): 

Bosbrandweer Noord Nederland

donderdag 08 augustus 2013

De Stichting Bosbrandweer Noord Nederland, zoals de volledige naam van de organisatie luidt, werd opgericht in 1972 met als oogmerk het wekken van interesse bij het publiek in het belang van de Brandweer in onze samenleving. Dit in combinatie met een duidelijke paraatheid bij (brandgevaarlijke) evenementen in natuurgebieden (padvinderskampen, motorcrossen etc.).

Thans ligt het zwaartepunt van de organisatie bij de volgende seizoensgebonden activiteiten: gedurende voorjaar, zomer en nazomer paraat voor bestrijding van bos-, heide- en veenbranden in natuurgebieden in Noord-Nederland en ‘s winters inzetbaar voor het verlenen van hulp bij isolatie van autosnelwegen ten gevolge van sneeuwduinen, teneinde vastgelopen voertuigen te bergen. De bosbrandweer heeft over het algemeen leden die ook werkzaam zijn bij gemeentelijke brandweerkorpsen in hun regio en ver daarbuiten. Bij een eventuele inzet is het niet nodig voertuigen uit een gemeentelijke organisatie te halen. Binnenkort zullen er nog 4×4 voertuigen worden aangeschaft waardoor er een peloton (4 tankautospuiten) natuurbrand beheersing/bestrijding aangeboden kan worden.

Ook is men bezig om in samenwerking met de veiligheidsregio Groningen een jeugdbrandweerkorps op te richten voor de regio Westerkwartier. De Bosbrandweer is gevestigd in het plaatsje Niebert waar een oude gymnastiekhal omgebouwd is tot kazerne waarin men alle voertuigen heeft staan. Ook kan hier een kijkje worden genomen om deze wagens te bezichtigen.

Op de website www.bosbrandweer.nl is meer te lezen.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio