Brandweer Buitenpost zoekt nieuwe brandweerleden · Foto('s): 

Brandweer Buitenpost zoekt nieuwe brandweerleden

donderdag 02 mei 2013

Er is lange tijd vanuit gegaan dat de brandweerkorpsen Kollum en Buitenpost gingen samenvoegen. Door de regionalisering van de veiligheidsregio gaat dit niet door. Om de continuïteit van de brandweerzorg te blijven waarborgen is het korps Buitenpost op zoek naar twee nieuwe enthousiaste vrijwilligers. Heb je hart voor je woonplaats en heb je altijd bij de brandweer gewild? Of bedenk je nu pas: dat is misschien wel iets voor mij? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Vrijwilliger bij de brandweer van Buitenpost, wat houdt dat in?

Een brandweerman of -vrouw heeft een heel breed takenpakket. Naast het uitrukken voor brand, verleen je ook assistentie bij ongevallen. Bijvoorbeeld voor het openknippen van een auto en tijdens incidenten met gevaarlijke stoffen. Dit kan zowel overdag als ‘s nachts voorkomen. Als vrijwillige brandwacht oefen je elke maandagavond op de kazerne zodat je deze taken goed beheerst. Naast één oefenavond volg je ook een jaar lang één avond in de week een basisopleiding voor manschap. Daarna is er de mogelijkheid om nog specialistische opleidingen te volgen, zoals die voor brandweerchauffeur.

Wij bieden 

Als vrijwilliger ontvang je naast een vaste jaarvergoeding een vergoeding per uur voor het oefenen en de inzetten. Je bent voor al je werkzaamheden voor de brandweer goed verzekerd. Maar teamgevoel, uitdaging en saamhorigheid zijn misschien nog wel het belangrijkste wat wij bieden.

Interesse? Of wil je meer informatie over de vrijwillige brandweer van ons dorp? Kom eens op een maandagavond (vanaf 19:30) langs bij onze kazerne aan de vaart te Buitenpost. We vertellen je graag meer. Maar misschien ken je ook een brandweervrijwilliger uit het dorp. Praat eens met hem en bespreek de mogelijkheden. Wij vinden het belangrijk dat je in Buitenpost werkt en woonachtig bent. Zo ben je goed inzetbaar, zowel overdag alsook s’nachts.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Brandweer Buitenpost zoekt nieuwe brandweerleden · Foto('s): 
  

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio