Inwoner Moddergat start actie ‘Red De Sionsberg’

maandag 28 november 2011

Verbijsterd en kwaad was ik toen ik hoorde over het afslanken van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum. Als deze plannen doorgaan is dat de doodsteek voor een klein regionaal ziekenhuis. Een ziekenhuis dat in de regio gedragen en gewaardeerd wordt door de bevolking stelt in deze afgeslankte vorm niks meer voor, en wordt gedegradeerd tot een luxe huisartsenpost/ revalidatiecentrum.

Dat de regio blij is met zo’n ziekenhuis en er veel voor overheeft om een kwalitatief goed ziekenhuis in de regio te hebben, blijkt wel uit het feit dat in 2004 er een MRSI scan werd aangeschaft. Mogelijk gemaakt door vele instellingen en de bevolking uit de regio. In 2007 werd De Sionsberg uitgeroepen tot beste Ziekenhuis van Nederland door Elsevier (waar een klein ziekenhuis GROOT in kan zijn). Maar ergens ging er iets vreselijk mis. Drie3 jaar later wordt  dit geweldige ziekenhuis als slechste van Fryslân bestempeld door het AD. Een jaar later bevestigt Elsevier dit door het uit te roepen tot één van de zes slechtste van Nederland.

Verder werd er in het verleden financieel wanbeleid gevoerd en heeft de marktwerking in de zorg er toe geleid dat stukje bij beetje Ons Ziekenhuis wordt afgebroken. Hoelang pikken wij dit nog? Ik roep hierbij de politiek, de bevolking en iedereen die De Sionsberg een warm hart toe draagt op om hiertegen in het verweer te komen. Samen hebben we al eens laten zien dat we ONS Ziekenhuis hier willen hebben, Samen kunnen we nu laten zien dat we hier een volwaardig Ziekenhuis willen houden.

Ik kan deze actie niet alleen voeren. Mensen die het met me eens zijn en mee willen werken aan deze actie hoe dan ook kunnen een mailtje sturen naar dit tijdelijke email-adres: reddesionsberg@knid.nl Red de Sionsberg! Samen voeren we actie, samen staan we sterk en niet alleen.

Taeke Visser Moddergat

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio