Nuttige oefenwedstrijd tussen Be Quick Dokkum en Broekster Boys · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Nuttige oefenwedstrijd tussen Be Quick Dokkum en Broekster Boys

zaterdag 20 januari 2018

Jaren lang was dit een mooie affiche voor een competitiewedstrijd. Dit keer was het een oefensessie tussen twee rivalen die vaak heel weinig voor elkaar onder doen. Broekster Boys stapte zaterdag met een nipte 1-2 winst van het Tolhuispark.

Be Quick startte goed en kreeg al in de eerste drie minuten twee kansen. Broekster Boys deed al spoedig wat terug, maar verzuimde te scoren en stuitte een aantal keren op de attente doelman Merwin van der Werff, die de geblesseerde Eelke Kooistra verving. Halverwege de eerste helft kreeg Be Quick een fraaie kans op een voorsprong, maar Ynte Koopal kon de voorzet van Richard Kempenaar net niet verzilveren. Keeper Vonk reageerde met een knappe reflex. Broekster Boys leek toch nog op 0-1 te komen, maar de kopbal van de talentvolle Jos Regnerus werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Na de rust had Broekster Boys rond de 60e minuut een sterke, maar vooral effectieve fase. Eerst was het Piet Wessel Dijkstra die de 0-1 voor zijn rekening nam. Drie minuten later verdubbelde de sterk spelende Hendrik Bouma de score, 0-2. Het slotkwartier was weer voor Be Quick, dat via een gelukkige treffer de aansluiting vond. Keeper Vonk aarzelde te lang en via de voet van Gert Jan Koopmans belandde de bal met een bijzondere carambole in het net, 1-2.

In de slotfase kreeg Be Quick nog een paar kansen op de gelijkmaker, maar de tweede treffer bleef uit ondanks een dot van eenmogelijkheid voor Gert Jan Koopmans. Ook de prima ingevallen Frits Venema was koppend dicht bij de 2-2 en hij zag bovendien een treffer geannuleerd vanwege buitenspel. Zaterdag start de competitie. Be Quick speelt thuis tegen Balk en Broekster Boys reist naar Marum.

© Verslag: Meindert van der Schaaf.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00