Onnodig verlies SC Veenwouden tegen Omlandia · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

Onnodig verlies SC Veenwouden tegen Omlandia

zondag 21 mei 2017

SC Veenwouden leed in de eerste wedstrijd van de nacompetitie thuis tegen Omlandia uit Ten Boer een 1-2 nederlaag. In een open wedstrijd was de thuisclub niet de mindere ploeg maar waren de gasten effectiever in het benutten van de kansen. Vooral in de tweede helft was SCV de betere ploeg maar het slaagde er niet in de verdiende gelijkmaker te scoren. Dinsdagavond is de return waarin SCV zeker niet kansloos is.

De wedstrijd

Het wat gemakkelijker combinerend Omlandia kreeg al na 5 minuten een beste kans toen René Hovenkamp voorzette en Jan Oosterbeek kon uithalen maar doelman Coenraad van der Mark wist met de voet redding te brengen. Daarna kreeg de thuisclub twee mogelijkheden. Liekele Paulusma zag doelman Willem Bouwkamp redding brengen op diens inzet en na een fraaie aanval kopte Liekele Paulusma goed terug op Albertjan van Zwol die echter keihard naast schoot. Na een kwartier nam Omlandia de leiding toen de slimme en snelle Dennis Loer op de rand van buitenspel door mocht gaan na een pass van Hovenkamp en fraai afrondde:0-1

De gasten kenden daarna een sterke fase waarin topschutter Jeroen Haan uit een vrije trap net naast schoot en doelman van der Mark redding zag brengen op een vliegend schot. Door een fout van doelman van der Mark kwamen de gasten na 27 minuten op 0-2 Wigle Westerlaan speelde niet erg handig terug op de keeper waarna Dennis Loer de bal wist te ontfutselen aan de keeper. De voorzet van Loer leek door Klaas van der Veen onschadelijk te worden gemaakt maar van der Veen kreeg de bal ongelukkig tegen de hand waarna Jeroen Haan vanaf de stip het vonnis voltrok.

De thuisclub gaf zich niet gewonnen en het kreeg kansen via Stefan Jan Sijtsma (wachtte te lang met schieten, schot geblokt) en Wytze Veenstra (kopbal over) maar vijf minuten voor de pauze was het dan toch raak toen Wytze Veensta heel opzichtig in de rug werd geduwd na een voorzet van Rinse Procee en Albertjan van Zwol vanaf de stip de 1-2 aantekende. Na rust ging SCV op zoek naar de gelijkmaker. Er was maar een ploeg die voetbalde en dat was de thuisploeg. Wytze Veenstra kreeg in het eerste kwartier twee kopkansen maar beide keren zocht hij het doel te hoog. Omlandia werd in de counter twee keer gevaarlijk.

Stefan Jan Sijtsma haalde een inzet van Jeroen Haan van de lijn na een fraaie actie van Dennis Loer en doelman van der Mark redde op een inzet van diezelfde Loer. De thuisclub deed er alles aan om de gelijkmaker te bewerkstelligen, het kreeg ook kansen maar het wilde maar niet lukken. Rinse Procee was nog het dichtst bij de gelijkmaker maar zijn harde pegel ging net over en zo bleef het 1-2 waarmee Omlandia iets te veel kreeg. Omlandia-trainer Freddy Strating is nog niet zeker van een goede afloop: “We hadden hier ook met 4-2 kunnen verliezen, want na rust was er maar een ploeg die voetbalde en dat was Veenwouden”.

© Verslag: Anne Machiela

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00