Onnodig verlies SC Veenwouden tegen FC Lewenborg · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

Onnodig verlies SC Veenwouden tegen FC Lewenborg

zondag 16 september 2018

Aangezien beide teams al waren uitgeschakeld in het bekertoernooi stond er niets meer op het spel in dit duel. Het via de nacompetitie naar de zondag tweede klasse gepromoveerde FC Lewenborg en SC Veenwouden waren goed aan elkaar gewaagd in dit veredelde oefenpotje.

De thuisclub kreeg al na een paar minuten een geweldige kans via Hessel Ellens na een goede voorzet van Gooitzen de Vries maar Ellens wist zich geen raad met deze mogelijkheid. Na een kwartier namen de gasten de leiding toen een corner leidde tot een scrimmage voor de goal en het was uiteindelijk Rodney van der Hoek die wist te scoren: 0-1. SCV kreeg na 25 minuten de kans op de gelijkmaker maar Gooitzen de Vries schoot in vrije positie over. SCV kwam na rust beter voor de dag dan in de eerste helft.

De gasten waren na een uur dicht bij de 0-2 toen een voorzet van Leon van Loon via Rai de Vries via de paal in handen van doelman van der Mark belandde. SCV kreeg daarna een aantal mogelijkheden om de gelijkmaker te bewerkstelligen maar een schot van Hessel Ellens ging net over, een keihard schot van Stefan Jan Sijtsma werd gekeerd door doelman Frank Woldring waarna Hessel Ellens in de rebound over schoot. In het laatste kwartier waren er nog pogingen van Yvar Vrieling, Bauke Reitsma en Stefan Jan Sijtsma maar gescoord werd er niet meer. Zaterdag begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen Blauw Wit ‘34en dan zal SCV beter voor de dag moeten komen.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00