Onnodig verlies voor Broekster Boys · Foto('s): Lia Bakker-Peterson
  Lia Bakker-Peterson

Onnodig verlies voor Broekster Boys

zondag 12 april 2015

Trainer Jan Mulder was na afloop van de wedstrijd Broekster Boys – SV Bedum een teleurgestelde man. De gehele week was Mulder bezig geweest met het team van Broekster Boys omtrent de nog te spelen wedstrijden. Nog vijf finales en komende zaterdag tegen Bedum is de eerste finale. De spelers waren vooraf duidelijk bezig met deze situatie.

Veel strijd van twee in degradatienood verkerende teams. In de beginfase werd een mooi schot van Soeratmin Venema van SV Bedum goed gestopt door keeper Karim Oortgijsen. Juryan Dantuma van Broekster Boys kwam alleen voor keeper Gerdes. Dantuma wilde aanleggen, maar het schot werd geblokt. Er volgde een corner, maar de corner leverde niets op. Een vrije trap van Venema verdween via een in buitenspel staande speler van Bedum in de goal. De goed leidende scheidsrechter Werkhoven keurde de goal terecht af. Na achttien minuten beging Albert Wijbenga van de thuisclub een overtreding in het strafschopgebied. De toegestane penalty werd door René Homan van Bedum feilloos ingeschoten (0-1). Drie minuten later werd een verre pass met een lob van Piet Wessel Dijkstra over keeper Gerdes geplaatst (1-1). En zowaar drie minuten later werd een schot van Kas Huizenga via de paal binnen geschoten (2-1). Broekster Boys zat op dat moment goed in de wedstrijd en had de wedstrijd goed in handen. In het laatste kwartier werd veel strijd geleverd, maar echte kansen kwamen er voor beide teams niet .

Na de rust werd de strijd in de beginfase harder. Nimmer ging de wedstrijd over de schreef. Scheidsrechter Werkhoven had de wedstrijd goed in handen. Een corner voor Broekster Boys van Piet Wessel Dijkstra kwam op het hoofd van Hedzer Prins en ging maar net naast. SV Bedum probeerde het heft in handen te nemen. Hedzer Prins verliet daarna het veld en werd vervangen door Hendrik Bouma. Broekster Boys moest de voorsprong verdedigen en dat leek goed te gaan. Halverwege de tweede helft mocht SV Bedum een vrije trap nemen. René Homan wist de bal door de muur te schieten en belandde in de goal (2-2). Broekster Boys zat er in deze fase even doorheen. SV Bedum bleef aandringen en de thuisclub wist de knop niet om te zetten. Drie minuten later kwam een voorzet van rechts voor de voeten van de vrijstaande Frank Roorda van Bedum en de bal belandde weer in de goal (2-3).

In een paar minuten tijd werd een mooie 2-1 voorsprong voor de thuisclub onnodig verspeeld in een 2-3 achterstand. Het blijft voetbal, maar de opdracht om de voorsprong vast te houden ging in die periode verloren. SV Bedum speelde de wedstrijd professioneel uit. Toch had invaller Overkempe nog een mooie kans op de gelijkmaker. Maar dat gelukje zat er niet in. Broekster Boys verloor na een vijftal blessure minuten en dat was een domper voor de Damwâldsters. Tegenstander SV Bedum ging juichend van het veld. Je kan winnen, maar ook verliezen.

Trainer Jan Mulder was na afloop toch even sprakeloos. Alles leek goed te gaan in deze wedstrijd. Ondanks de achterstand van de thuisclub werd er op briljante wijze gescoord. En na de rust leek er niets aan de hand tot die vrije trap van SV Bedum in de goal vloog, aldus Mulder. Er is onnodig verlies geleden. En zo komt Broekster Boys nog verder in de degradatiezorgen. Volgende week zal er in en tegen LTC uit Assen de tweede finale zijn.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00