Onnodig verlies voor Friese Boys tegen GSVV · Foto('s): Sake Beerstra

Onnodig verlies voor Friese Boys tegen GSVV

zondag 08 maart 2015

Afgelopen zaterdag moest Friese Boys onder moeilijke omstandigheden, harde wind en een hobbelig veld, aantreden tegen GSVV. In de eerste helft wist GSVV een 1-0 voorsprong te nemen en incasseerde Friese Boys een rode kaart. De tweede helft had Friese Boys met tien man wel de beste mogelijkheden om alsnog een punt te halen, maar het geluk en de kracht ontbraken om alsnog langszij te komen.

In de eerste helft startte Friese Boys met de wind schuin in de rug. GSVV, dat in degradatie gevaar verkeert, probeerde met uitvallen het nodige gevaar te stichten. Friese Boys begon niet echt scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd en de eerste kans was dan ook voor GSVV maar de kopbal verdween naast het doel van keeper Auke Hoekstra. Hierna probeerde Friese Boys het spel over te nemen en dit resulteerde ook in enkele kleine mogelijkheden. Na een kwartier voetballen mocht GSVV net buiten het zestienmeter gebied een vrije trap nemen en deze werd hard ingeschoten en verdween tussen een aantal spelers door in het doel, 1-0.

Het leek of Friese Boys wakker schrok en plotseling werden de duels met meer inzet en beleving aangegaan. Dit resulteerde ook in een aantal mogelijkheden om weer gelijk te komen maar het scoren van doelpunten blijft een probleem. Na ongeveer een half uur spelen toonde de scheidsrechter een rode kaart aan Wietze van der Land na een geconstateerde overtreding. Hierna moest Friese Boys dus met tien man in achtervolging op GSVV. Voor het rustsignaal kregen beide ploegen nog een paar kleine kansjes.

In de tweede helft kwam Harmen in het veld voor Erik en ging Friese Boys achterin één op één spelen om toch te proberen de gelijkmaker te scoren. Friese boys moest nu tegen de wind in voetballen en dit lukte ondanks de numerieke minderheid toch nog prima. Marten kwam via een goede actie in scoringspositie maar kon zijn schot niet de juiste richting mee geven. Pieter Boersma kwam zelfs nog in scoringpositie maar schoot de bal naast. Pieter werd even later vervangen door Hans Feenstra. Via uitvallen kon GSVV nog een aantal keren in de buurt van het Friese Boys doel komen en dit resulteerde in een flink aantal hoekschoppen. Veel kansen leverde dit echter niet op. Aan de andere kant schoot Marten nog een keer voorlangs evenals Eelke die zijn volley net langs de verkeerde kant van de paal zag gaan.

Een kwartier voor het einde was Friese Boys heel dicht bij de gelijkmaker. Het schot van Marten spatte buiten bereik van de keeper van GSVV op de lat uiteen. Nadat Pier nog in het veld kwam voor Eelke was er in de slotseconden nog een goede voorzet van Harmen maar Hans kon, ondanks een fraaie duik, de bal niet in het doel koppen. Zo eindigde deze wedstrijd voor Friese Boys zeer teleurstellend in een kleine nederlaag. De overwinning werd in het kamp van GSVV uitbundig gevierd. Er waren drie belangrijke punten behaald in de strijd tegen degradatie.

© Verslag : S. de Boer

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00