Onnodige nederlaag Readtsjes in Drachten · Foto('s):

Onnodige nederlaag Readtsjes in Drachten

dinsdag 03 maart 2015

Op een zeer winderig sportpark “De Peppel” liepen De Westereenders tegen de tweede nederlaag na de winteronderbreking aan. De 2-1 einduitslag betekende voor de thuisploeg de eerste driepunter in 2015. Na de openingsfase op de niet al te beste grasmat was het Hamza Geyik die na een lullige glijpartij van Henk van der Wal in de twaalfde minuut de trekker kon overhalen.

Drachten gaf het initiatief aan “De Readtsjes” en beide teams kwamen in het verdere verloop van de eerste helft zelden tot een gevaarlijke doelpoging. Na de rust kwamen De Westereenders al vrij snel bijna op gelijke hoogte maar goalie Ludo Laanstra kon de inzet van Peter Jan Schuts nog net tot corner verwerken. Doordat Zwaagwesteinde probeerde om de gelijkmaker te forceren kreeg Drachten via Hamza Geyik en Aboubacar Doumbia de ruimte om de score uit te breiden, maar De Westereender verdediging kon ze van de 2-0 afhouden.

In de zevenenzeventigste minuut mocht Peter Jan Schuts een vrije trap nemen en via Rein Jacobi belandde de bal in het net achter keeper Laanstra. Na die luid bejubelde gelijkmaker gingen De Westereenders op jacht naar de zege maar de treffer viel uiteindelijk kort voor tijd aan de andere kant en Hamza Geyik scoorde zijn tweede treffer van de middag. Na de wedstrijd was vrijwel iedereen het met elkaar eens dat deze matige ontmoeting eigenlijk geen winnaar verdiende. Door de resultaten op de andere velden stijgt Drachten een plekje en blijven de mannen van Henk Buning op een keurige vierde plek van de ranglijst staan.

(c) Tekst: Ruurd Leegstra

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00