Onzorgvuldig Geel Wit ten onder bij Trynwâlden · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Onzorgvuldig Geel Wit ten onder bij Trynwâlden

zondag 22 oktober 2017

Geel Wit heeft de uitwedstrijd tegen koploper VC Trynwâlden met 5-2 verloren. De strijd ging aanvankelijk gelijk op met enkele dikke kansen voor Geel Wit, maar alleen voor de doelman faalden de Amelander voorwaartsen.

Waar Geel Wit het scoren naliet, deed de thuisclub dat wel. Eerst werd geprofiteerd van een fout van doelman Pieter Oene Smit. Bij het tweede doelman werkte de doelman de bal weg, doch niet verder dan voor de voeten van een tegenstander. De derde treffer van Trynwâlden was het resultaat van een prima aanval.

De tweede helft ging het beter bij Geel Wit, dat echter bleef volharden in het missen van kansen. Toen Bente Bonthuis na een minuut of twintig voor 3-1 zorgde dacht Geel Wit al voorzichtig aan de aansluiting. Die hoop werd al gauw de grond in geboord. Door domme fouten werd het 4-1. Jordi Metz maakte 4-2 en uit een strafschop werd de einstand bepaald op 5-2. Trainer Frans à Nijeholt van Geel Wit zag dat zijn ploeg zeker niet minder kansen kreeg dan de tegenstander, maar er wel voor slordig mee omsprong.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00