Ook Kollum doet mee aan de grootste gehaakte deken ter wereld

Donderdag 18-05-2017
KOLLUM - Samen met tien andere dames uit Kollum zijn ze bij mevrouw Dijkstra aan de van Scheltingalaan in Kollum aan het haken om zoveel mogelijk lapjes van 10 bij 10 te haken tot er uiteindelijk een deken ontstaat.

Ook in Meckama State wordt er gehaakt  voor mevrouw Dijkstra. Zij heeft al 30 dekens klaar. Die uiteindelijk één groot geheel vormen, in het kader Fryslân Culturele Hoofdstad 2018. De actie om de Grootste Gehaakte Deken Ter Wereld te maken slaat aan. Volgens Monique van der Hoek, samen met Esmeralda de Vries de aanjager van het project, moet de deken leiden tot een plekje in het Guiness Book of Records. De actie is nu ruim een maand onderweg.

In het Guinness Book of Records staat het record nu op 8.000 dekens. De 2018-poging mikt op 10.000. Dat zijn 8 miljoen kleine vierkantjes (granny squares) Het doel is om vijf voetbalvelden in 2018 te bedekken. De deken wordt gepresenteerd in 2018, in het jaar dat Leeuwarden-Fryslân de culturele hoofdstad van Europa is. ”Dit project sluit uitstekend aan bij het thema van 2018. Het gaat vooral om het verbinden van mensen.Want iedereen mag meedoen”.

De deken is een burgerinitiatief dat door zorggroep Palet en de gemeente Leeuwarden ondersteund wordt. Wie een bijdrage wil leveren aan de deken kan een granny square haken: dat is een vierkantje van tien bij tien centimeter. Al die vierkantjes bij elkaar vormen een deken. En daarvan wordt de grootste gehaakte deken van de wereld gemaakt. Mensen die aan willen haken kunnen zich aanmelden op de Facebook-pagina van ‘Haak je Aan?’. Meer informatie staat ook op de website van Palet.

terug naar overzicht
Ook Kollum doet mee aan de grootste gehaakte deken ter wereldOok Kollum doet mee aan de grootste gehaakte deken ter wereldMeer informatie op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-21:00 | Weekend Kick-Off
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie