Oostergo met ruime cijfers langs VVT · Foto('s): Burt Sytsma Fhotography
  Burt Sytsma Fhotography

Oostergo met ruime cijfers langs VVT

zondag 29 maart 2015

Enkele weken geleden speelde het team van trainer Huizing uit Ee het restant van zestig minuten uit in Twijzelerheide. Deze wedstrijd werd met 1-2 gewonnen. Zaterdag 28 maart stond de thuiswedstrijd op het programma tegen de manschappen van ex- Oostergo trainer Jos Miedema. Scheidsrechter Swarts uit Sint Anna parochie floot om 14:35 uur voor aanvang wedstrijd.

De eerste helft werd er één van de gemiste kansen. Diverse keren kwam de Oostergo voorhoede gevaarlijk dicht bij een doelpunt. Ook VVT kreeg enkele kansen door onrustig voetbal achterin. Na vijfendertig minuten voetbal werd Julius de Jong aangetikt binnen het zestien meter gebied en de bal ging dan ook terecht op de stip. Lieuwe Sytsma nam deze klus aan, en schoot de bal rechts van de VVT keeper binnen, 1-0.

Na de thee werd er beter gevoetbald. Met name de verdediging van Oostergo zat goed in elkaar.  In de tweeënvijftigste minuut wist Lieuwe Sytsma de bal voor te krijgen bij de vrijstaande Julius de Jong. Deze werkte fraai af en bracht de score op 2-0. Op enkele corners na kregen de gasten in de tweede helft weinig ruimte om de aansluitingstreffer te maken. Het was Lars de Jong die in de zevenenzeventigste minuut soepel de bal in de linkerhoek van het doel kopte en daarmee de voorsprong wist uit te bouwen naar 3-0. Dezelfde speler werd even later van achteren neergehaald net buiten de zestien. Scheidsrechter Swarts trok een tweede gele kaart en de VVT speler mocht, onder protest, met rood naar de kleedkamer.

Trainer Huizing bracht de wisselspelers binnen de lijnen zodat ook deze mee konden genieten van de overwinning. Oostergo leek vleugels te krijgen. Julius de Jong speelde de bal op de snel opkomende Lieuwe Sytsma. Ondanks een forse sliding wist hij de bal naast de VVT goalie te plaatsen, 4-0.De ingevallen Willem Sikkema plaatste de kers op de slagroomtaart met een mooie geplaatste kopbal in de negentigste minuut. Eindstand 5-0. Volgende week speelt Oostergo wederom thuis. Dan tegen SC Kootstertille.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00