Open duel tussen VCR en WWS · Foto('s): Anja Hoekstra
  Anja Hoekstra

Open duel tussen VCR en WWS

zondag 23 april 2017

Nu de beslissende fase van de competitie is ingegaan en de prijzen bijna worden verdeeld is het voor VCR zaak om de kop erbij te houden en geen averij op te lopen. In een leuke, sportieve en vooral aantrekkelijke en spannende wedstrijd waren beide teams behoorlijk aan elkaar gewaagd. En had de uiteindelijke uitkomst ook net zo gemakkelijk andersom kunnen zijn geweest.

Scheidsrechter Willems uit het Groningse Zuidhorn floot een prima partij en had geen kind aan de 22 acteurs op het veld en hield daarom de kaarten op zak. Zoals wel vaker in deze competitie begon de equipe van trainer Andries Spek voortvarend aan het duel. En dat leverde in de vijfde minuut al meteen resultaat op. Het was de licht geblesseerde Erwin Raap die een corner mocht trappen vanaf de rechterkant. Gastkeeper Bert Kloppenburg kon hier zijn vuist nog wel tegenaan zetten maar plaatste de bal precies op het hoofd van Melle Wielinga bij de tweede paal en met een ferme kopbal kwam de 1-0 op het scorebord terecht.

Maar waar een vroege voorsprong normaliter voor een ploeg het teken is om de duimschroeven nog iets strakker aan te halen is dit voor VCR juist een reden om het iets rustiger aan te gaan doen. En daar wist de formatie van trainer David Elmendorp wel raad mee. Een slippertje van VCR rechtsback Jitse Hoekstra werd VCR in de 13e minuut bijna fataal toen Remco Schuurman alleen mocht afstevenen op de VCR keeper maar hopeloos faalde in de afronding en hoog over schoot. Tien min later leek VCR op te rozen te zitten toen Jouke Hoekstra een fijne voorzet van Melle Wielinga, uit een pass van VCR linksback

Watze Houtstra, keurig en beheerst binnenschoot voor de 2-0 voorsprong. Op het halfuur weer een goede mogelijkheid voor de ploeg uit Wirdum, Wytgaard en Swichum. Het was Sijtse Scheepsma vanaf het middenveld met een fijne steekpass op de penetrerende Hinne Visser, maar ook hij wist het doel niet te vinden en schoot de bal in de handen van VCR goalie, Rene Zwaagstra. Zijn lange uittrap werd perfect ingeschat door VCR spits Jouke Hoekstra en met een verfijnd lobje probeerde deze gastdoelman Kloppenburg te verrassen maar zag zijn inzet centimeters naast de verkeerde kant van de paal belandden. Net over het halfuur dan toch de verdiende aansluitingstreffer voor de gasten. Een vrije trap van aanvoerder Jacob van Althuis werd prachtig in de zestienmeter geslingerd en keurig voorgezet door Remco Schuurman en vrij ingekopt door Hinne Anne Visser, 2-1. En met deze stand werd de rust bereikt.

Na de rust ging WWS op zoek naar de gelijkmaker en in de 46e min viel deze bijna binnen uit een corner van Jochum Jorna maar middels een redding op de doellijn voorkwam VCR erger. Vijf min later kroop VCR weer door het oog van de naald toen dezelfde Jorna mocht aanleggen uit een vrije trap van plusminus 25 meter en deze keihard op de lat schoot. En weer kwam VCR met de schrik vrij. Tien min later mocht WWS opstomen over de linkerflank door Ronald Willems. Zijn gave voorzet werd schitterend vanuit de draai op de slof genomen door Remco Schuurman maar door een voortreffelijke save van de VCR keeper hield deze WWS van de gelijkmaker af en VCR in de kampioensrace.

In de 81e minuut was het VCR spits Yannick Haakma die onorthodox mee-  en uitverdedigde en Jouke Hoekstra vond op de rechterkant. Zijn puntgave lage voorzet werd uitstekend ingeschat door Melle Wielinga en binnengeschoten en de marge was weer twee. Dat de bezoekers uiteindelijk de stand nog in de 89e min optrokken door een goal van Sijtse Scheepsma naar een tweede treffer deed VCR geen pijn meer. En zo won VCR ook deze wedstrijd met 3-2 en komt het steeds dichterbij.

© Verslag: Leo Jilderda

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00