Oud Heerenveen wint van WTOC selectie · Foto('s): Jantsje Wiersma
  Jantsje Wiersma

Oud Heerenveen wint van WTOC selectie

zondag 04 mei 2014

In de festiviteiten rond het vijftigjarig bestaan speelde een selectie van WTOC tegen Oud Heerenveen. De gasten met ondermeer Gertjan Verbeek en Maarten de Jong wonnen met 2-5.

De eerste mogelijkheid was voor Oud Heerenveen maar Gerrit Visscher kreeg de bal niet langs doelman Foeke Dijkstra. Na een kwartier nam WTOC de leiding door Nyckele Smeding die doelman Watze Bilstra met een lob passeerde, 1-0. Heerenveen maakte al snel gelijk: een voorzet van Sjoerd-Jan Eppinga werd ingekopt door Peter Pot, 1-1. Toen Nyckele Smeding werd neergelegd kreeg WTOC een strafschop. Het schot van Jaap Adema werd echter gestopt door doelman Bilstra. Heerenveen nam de leiding toen Gertjan Verbeek met een mooi schot doel trof, 1-2. Nadat Nyckele Smeding zijn inzet op de doellijn zag gekeerd schoot Verbeek aan de andere kant opnieuw raak, 1-3. Nog was de koek niet op want Jilles Bosma bracht met een prachtig schot de ruststand op 2-3. Bartele Nicolai was pal voor rust dicht bij 3-3 maar zijn kopbal ging rakelings naast.

In de tweede helft verscheen WTOC met een ander team op het veld. Gosse Tjalsma kreeg twee uitstekende kansen op 3-3 maar hij scoorde niet. Dat deed wel Menno van Dam aan de andere kant, 2-4. ‘Mister Heerenveen’ Maarten de Jong bracht daarna de stand op 2-5. Menno van Dam en Robert Herder troffen daarna de paal. WTOC kreeg nog mogelijkheden te scoren maar Jaap de Bruin schoot in handen van Watze Bilstra en Martin Brandsma joeg de bal over het doel. Ook Berend-Jan Prins en Niek van der Veen hadden geen succes zodat het bij 2-5 bleef.

© Verslag: Bokke Dijkstra

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00