Piet Boelens naar Tokyo

Donderdag 16-02-2017
KOLLUMERZWAAG - Woensdag 22 februari vertrekt Piet Boelens uit Kollumerzwaag samen met een 70-tal mede-runners en supporters voor KiKa vanaf Schiphol naar de grootste stad ter wereld in het land van de rijzende zon om daar op 26 februari  hardlopend één van de World Marathon Majors te voltooien in Tokyo. Het wordt al weer zijn 29e Marathon sedert 2008, zijn 7e voor KiKa.
Het aantal startbewijzen is uiterst beperkt in deze enige Aziatische marathon die  sinds 2013 deel uitmaakt van de World Marathon Majors. Er is geen marathon ter wereld waar zoveel aanmeldingen voor binnenkomen bij de organisatie… meer dan 400.000!
Er kunnen “slechts” 35.000 deelnemers worden toegelaten.

Het parcours langs de mooiste toeristische attracties van de Japanse stad met 13,35 miljoen (!!!) inwoners is snel, de temperatuur in februari is over het algemeen uitstekend en het lopen van de marathon in de allergrootste stad ter wereld waar wolkenkrabbers en bonsai bomen  gemoedelijk naast elkaar staan is een belevenis die zijn weerga niet kent.

De grootste marathons die op de bucketlist van veel lopers voorkomen zijn toch wel die van de Abbott World Marathon Majors (WMM). Het betreft 6 jaarlijks terugkerende marathons en wel in de wereldsteden: Tokyo, Boston, Londen, Berlijn, Chicago en New York City.

Voor de inmiddels bijna 65-jarige fysiotherapeut  Piet Boelens wordt het na de marathons in New York City (5x), Londen en Berlijn zijn 4e World Marathon Major.
Later dit jaar in oktober hoopt Piet  ook de vijfde WMM in Chicago toe te voegen aan zijn marathonlijst om zo mogelijk in april 2018 in de Marathon van Boston de ‘Big Six’ te volbrengen.

Afgelopen maand  schaatste Boelens nog 100 km op de Weissensee voor KiKa, waarbij hij een vervelende ribblessure opliep bij een valpartij. Inmiddels vordert het herstel goed, zodat naar verwachting niets een mooie prestatie voor KiKa meer in de weg zal staan.
Een 38 km lange duurloop in Apeldoorn en een snellere ½ Marathon j.l. zondag in Schoorl  zijn bemoedigend voor een goed resultaat op de 42,195 km in Tokyo: stap voor stap voor KiKa!

Ambassadeur RunforKiKa Marathon
Al meer dan  71.300 euro  heeft Boelens  sedert 2011 intussen ontvangen voor stichting KiKa.
Na een aantal herseninfarcten, inmiddels 10 jaar geleden, maakte Boelens een switch; hij ging hardlopen en combineert dit vanaf 2011 voor het  goede doel KiKa:  want een kind hoort niet ziek te zijn, maar buiten te spelen.
De overlevingskans voor kinderen met kanker moet omhoog: nu is dat nog 75%; doelstelling is dat in 2025 95% van de kinderen met kanker deze vreselijke ziekte overleeft. Daarvoor is veel onderzoek nodig. Boelens trekt zich het lot van kankerkinderen aan, maar niet alleen hij.
RunforKiKa en RunforKiKa Marathon
Samen met vele runners in Nederland heeft  Boelens al  ettelijke miljoenen euro’s  geworven.
Zowel in Nederland als in het buitenland wordt  gerend voor KiKa.

Prinses Maxima Centrum
In 2018 zal het in aanbouw zijnde Europese Top Centrum voor Kinder Oncologie in Utrecht haar deuren openen. In het Prinses Maxima Centrum worden alle onderzoeken en behandelingen gebundeld in samenwerking met alle medische centra in Nederland.

Ook KiKa steunen?
Wanneer u met KiKa-Ambassadeur Boelens de strijd tegen kinderkanker wilt voeren en financieel ondersteunen mag u een gift overmaken naar  NL09 INGB 0003 0196 62 ten name van P. Boelens, Kollumerzwaag onder vermelding ‘gift KiKa’.
Of wil je misschien zelfs  ook eens mee hardlopen voor KiKa?
Zie voor meer info ook: www.runforkikamarathon.nl  of op www.runforkika.nl

terug naar overzicht
Piet Boelens loopt in Tokyo voor het goede doel KIKAPiet Boelens loopt in Tokyo voor het goede doel KIKA
© Foto's: Janke van der Schaaf


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-23:00 | Harteklanken (Herh.)
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie