Pijnlijke nederlaag Geel Wit · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Pijnlijke nederlaag Geel Wit

zondag 03 december 2017

Geel Wit heeft zondag een pijnlijke nederlaag geleden tegen SC Franeker. Het werd liefst 3-8, en daarmee leek de 1-7 nederlaag drie weken geleden in het bekertoernooi geen toevalstreffer.

De ellende voor Geel Wit begon al na vier minuten.  Uit een  voorzet van Christian de Jong liet Pieter Oene Smit de bal uit zijn handen glippen, waarna Mart Kuperus alleen maar dankjewel hoefde te zeggen: o-1. Vijf minuten later was het al 0-2. Eerst scoorde Sander Hoekstra via Kevin Kiewiet, maar deze treffer werd afgekeurd omdat Marco de Groot hinderlijk buitenspel stond. In de hervatting leverde Jan Ytsma de bal zomaar in bij  Sander Hoekstra, die speelde Marco de Groot aan en het stond 0-2.

Geel Wit herpakte zich en de ommekeer kwam in de 28-ste minuut. Lars Molenaar werd gevloerd, de vrije schop van Bente Bonthuis die daarop volgde vloog ineens binnen: 1-2. GeeLWit werd sterker. Uit een voorzet van Pieter Kiewiet schoot Danny Metz naast. Na 38 minuten werd het alsnog 2-2. Uit een voorzet van Bente Bonthuis schoot Jan Ytsma op de paal, waarna Danny Metz in de rebound alsnog raak schoot. Meteen daarna was Geel Wit dichtbij de voorsprong, maar de vrije shop van Jurjen Metz ging via beide palen niet in het doel. In de rebound scoorde Franeker wel via een prachtige treffer van Sander Hoekstra.

Meteen na de rust was het weer raak. Een schot van Sander Hoekstra werd door Kevin Kiewiet in eigen doel gewerkt: 2-4. Nog geen zeven minuten later maakte Marco de Groot er 2-5 van en was de strijd beslist. Diezelfde De Groot zorgde voor 2-6 en even later maakte Adnan Jarjour en 2-7 van. Vijf minuten voor tijd was Geel Wit dicht bij de 3-7, maar de bal kwam op de lat. Even later was het aan de andere kant wel raak door Sander Hoekstra. In blessuretijd maakte Lars Molenaar de stand enigszins draaglijker door de 3-8 te maken.

© Verslag: Koos Molenaar

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00