Plaatsfouten breken KV Veenwouden op · Foto('s): Thea Kommerie
  Thea Kommerie

Plaatsfouten breken KV Veenwouden op

zondag 31 januari 2016

Voor de korfballers van Veenwouden stond zaterdag de thuiswedstrijd tegen d’Ommerdieck op het programma. Bij de wedstrijd in Nieuwleusen lieten de Feanwâldsters zich nog te veel meegaan in het rustige tempo van de thuisploeg. Vooral de heren van d’Ommerdieck kwamen in die wedstrijd tot scoren doordat ze rustig de kansen wisten te benutten. Eindstand bij die wedstrijd was 16-8.

Vanaf het begin van de return in Feanwâlden was duidelijk dat dit een geheel andere wedstrijd zou worden. Veenwouden wilde het tempo dit keer bepalen en bracht snelheid in de wedstrijd. Dit kwam de scherpte echter niet ten goede en plaatsfouten van de thuisploeg werden direct afgestraft met doelpunten bij de tegenstanders. Ook nu weer zou blijken dat het gevaar vooral van de heren zou komen. Niet alleen aan de kant van d’Ommerdieck maar ook bij Veenwouden.

Veenwouden moest al binnen enkele minuten tegen een achterstand van 0-3 aankijken. In het vervolg van de eerste helft bleef dit verschil in stand. Verschillende keren wist de thuisploeg het verschil terug te brengen tot één doelpunt maar iedere keer kwam daar een doelpunt van de gasten overheen. Vooral van afstand waren de gasten loepzuiver.

Ook in de tweede helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd en kwamen er aan beide zijden voldoende kansen. Van afstand lieten vooral enkele heren bij beide verenigingen doelpunten aantekenen. Door het balverlies bij met name Veenwouden kwam d’Ommerdieck vaker in balbezit en rondde dit af met doelpunten.

Veenwouden bleef strijden tot de laatste minuut van de wedstrijd maar kon niet voorkomen dat er weer geen punten konden worden behaald. Eindstand kwam uit op 12-16. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Noveas in Steenwijk op de agenda. Ook dat zal weer pittig worden voor de Feanwâldsters. Kansen zijn er zeker gezien de stand van die wedstrijd met een verlies van 10-11 eind november.

Doelpunten afgelopen zaterdag: Klaas de Boer 6, Henk Moorlag 5 en Anna Tadema 1.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00